REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos finansų inspekcija bendrovei „Tele2“ išdavė kreditų teikimo licenciją, telekomunikacijų bendrovė planuoja išplėsti savo veiklą ir finansų srityje.

Estijos finansų inspekcija bendrovei „Tele2“ išdavė kreditų teikimo licenciją, telekomunikacijų bendrovė planuoja išplėsti savo veiklą ir finansų srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tele2“ bendrovės vykdomasis direktorius Argo Virkebau paaiškino, kad bendrovė turėdama pusę milijono klientų, užsibrėžė tikslą teikti ne tik telekomunikacijų, tačiau ir kitas paslaugas, rašoma „postimees.ee“. „Pavyzdžiui, balandį mes visoje Estijoje atidarėme mobiliųjų mokėjimų paslaugą, sąskaitas apmoka kartu su mėnesiniu mokesčiu už telefono abonentą“, – pareiškė A. Virkebau ir pridūrė, kad artimiausiu metu bendrovė planuoja pateikti rinkai dar vieną naują svarbų mokėjimo sprendimą.

REKLAMA

A. Virkebau mano, kad mobilieji mokėjimai yra patogi alternatyva tradiciniams mokestiniams sprendimams tiek įprastoje parduotuvėje, tiek ir internete, ir „Tele2“ sutinka apsiimti kreditavimo riziką: „Išmanusis telefonas tampa vis svarbesniu kasdieniame gyvenime, tuo pačiu ir paslaugos ar mokėjimai palaipsniui pereina į mobiliuosius įtaisus“.

„2020 metais mes planuojame pasiekti 100 mln. eurų mobiliųjų atsiskaitymų ribą, ir, pagal mūsų prognozes, tuo metu bendra mažmeninės prekybos mobiliųjų atsiskaitymų apyvarta sudarys milijardą eurų“, – pasakojo A. Virkebau.

REKLAMA
REKLAMA

Vykdomasis „Tele2“ direktorius užtikrino, kad bendrovei gavus licenciją suteikti kreditus dėl to išlos klientai, nes jiems bus galima pasiūlyti naujus technologinius ir finansinius produktus. „Siekdami gauti licenciją mes pas save atlikome daugybę procedūrinių pokyčių, kurie leidžia mums geriau, negu prieš tai, įvertinti kiekvieno kliento finansinių produktų poreikius ir vartojimo galimybes. Ateityje mes reguliariai atsiskaitysime dėl savo veiklos Finansų inspekcijai. Bendrąja prasme, mes ir dabar jau žengėme žingsniu arčiau link bankų“, – pridūrė A. Virkebau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje – elektroninių mokėjimų paslaugos

„Tele 2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas pasakoja, kad šios Estijoje pristatytos tarpininkavimo paslaugos Lietuvoje teikti neleidžia reguliavimas.

„Yra Lietuvos banko reikalavimai, todėl šiai dienai, Lietuvoje šios paslaugos teikti negalime. Mes turime kitokią licenciją nei estai ir šiuo metu galime teikti elektroninių mokėjimų paslaugą“, – sako A. Baranauskas.

Jei pasikeistų reguliavimas Lietuvoje, A. Barnauskas neatmeta galimybės, kad „Tele2“ žengtų tokį pat žingsnį kaip Estijoje.

REKLAMA

Lietuvos bankas telekomunikacijų bendrovei „Tele2“ suteikė elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją. Ją „Tele2“ gavo pirmasis tarp šalies mobiliojo ryšio operatorių. Nauja licencija leis operatoriui organizuoti daugiau nei iki šiol elektroninių mokėjimų rūšių, įskaitant ir elektroninių pinigų išleidimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų