REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos regbio rinktinė šeštadienį rungtynėmis su pasaulio rekordininku Kipru baigs Europos Tautų taurės 2B diviziono turnyrą.

Lietuvos regbio rinktinė šeštadienį rungtynėmis su pasaulio rekordininku Kipru baigs Europos Tautų taurės 2B diviziono turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinė jau senokai užsitikrino pirmąją vietą ir kelialapį į aukštesnį divizioną. Kipras grupėje užima trečiąją vietą. Lengvos kovos lietuviams tikėtis neverta, nes Lietuvos komandai negalės padėti keletas traumuotų žaidėjų bei dauguma užsienyje žaidžiančių sportininkų. Gerokai atjaunėsi Lietuvos rinktinė šeštadienį gavo pamoką Latvijoje, kuomet "broliukams" pralaimėjo 7:37.

REKLAMA

Pirmajame rate lietuviai išvykoje Kiprą nugalėjo tik po dramatiškos kovos 26:20. Kipro rinktinė prieš dvejus metus pasiekė naują pasaulio rekordą - iškovojo 24 pergales iš eilės. Jų pergalių seriją nutraukė tie patys latviai.

"Kipro rinktinė žinoma dėl to, kad atsirado iš niekur anglų emigrantų pagalba. Su jais Kipras pradėjo kilti nuo žemiausio diviziono ir taip pasiekė 24 pergales iš eilės. Palaipsniui į komandą buvo įtraukiama vis daugiau Kipro žaidėjų ir dabar didžiąją dalį sudaro vietiniai", - teigė regbio komentatorius ir buvęs žaidėjas Ignas Liukinevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos komanda šeštadienį susilauks rimtos pagalbos iš Anglijos. Sustiprinti Lietuvos grumtynių liniją atvyko vienas geriausių mūsų šalies žaidėjų Ignas Darkintis. Nepaisant, to regbininkų laukia didelis išbandymas.

"Kipras turi labai greitus ir gerus kraštus ir porą labai fiziškai stiprių žmonių. Jie žaidžia paprastą regbį, todėl jiems neblogai ir sekasi. Pirmojo rato rungtynėse Kipre lietuviai atrodė labai gerai, ypač galingai žaidė Martynas Lianzbergas. Su mūsų stipriausia sudėtimi, Kipras mums nėra labai stiprus priešininkas, bet žaidžiant su atjaunėjusia sudėtimi, bus labai sunku", - aiškino I. Liukinevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės kelias į pergalę - greitas ir tikslus žaidimas.

"Jeigu varžovai neišnaudos savo brandžių grumtynių ir bandys siųsti kamuolį į kraštus, bus labai įdomu, nes greičiu mes juo sugaudysime. Svarbu, kad mums kamuolys nebyrėtų ir mes kontroliuotume žaidimą. Jei leisime varžovams žaisti, o patys tik kontratakuosime, šansų laimėti bus mažai", - prognozavo I. Liukinevičius.

Lietuvos ir Kipro regbio rinktinių akistata vyks šeštadienį 14 val. Vilniaus Vingio parko regbio stadione. Įvairūs žaidimai ir renginiai prasidės nuo 10 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų