REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pripažintas nukentėjusiuoju ikiteisminiame tyrime dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko pokalbių telefonu su politikais stenogramų paviešinimo.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Aš kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, vyksta ikiteisminis tyrimas ir aš esu pripažintas nukentėjusiuoju“, - žurnalistams Seime sakė premjeras.

REKLAMA

Motyvuodamas šiuo teisiniu statusu Vyriausybės vadovas sakė negalįs komentuoti parlamentarų iniciatyvos pradėti parlamentinį tyrimą „dėl manipuliavimo viešojoje erdvėje“ ikiteisminio tyrimo duomenimis.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS patvirtino, kad ministras pirmininkas ikiteisminiame tyrime dėl pokalbių paviešinimo pripažintas nukentėjusiuoju. Ji taip pat sakė, kad nukentėjusiuoju pripažintas ir Druskininkų meras.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio pradžioje nukentėjusiuoju šiame tyrime patvirtino esantis aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Pasak E.Martinonienės, įtarimai šiame tyrime kol kas niekam nepareikšti.

Nukentėjusiojo statusas

Gavę nukentėjusiojo statusą, premjeras, Druskininkų meras ir aplinkos ministras tyrime įgijo įvairių teisių, pavyzdžiui, teikti įrodymus, prašymus, reikšti nušalinimus, skųsti teisėsaugos institucijų veiksmus.

Pagal įstatymus, nukentėjusysis taip pat privalo duoti parodymus ir atsako už melagingus parodymus kaip liudytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra tyrimą dėl stenogramų paviešinimo teisėtumo pradėjo kovo pradžioje po to, kai vasario pabaigoje buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl galimo neteisėto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo.

Sprendime nutraukti ikiteisminį tyrimą, kuris pateko žiniasklaidai, pateikiamos Druskininkų mero pokalbių išklotinės su Vyriausybės nariais, kanceliarijos darbuotojais.

Paviešintos pokalbių išklotinės parodė, kad aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas Druskininkų merui Ričardui Malinauskui žadėjo padėti sutvarkyti su Vyriausybės nutarimu susijusius reikalus.

Stenogramose matyti, kad Vyriausybės nutarimo priėmimo reikalus su K.Trečioku meras R.Malinauskas pernai telefonu derino kelis kartus, sakydamas, jog tai būtų naudinga teisme. Tuo metu vyko teismo procesas dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų