REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
M. Lewinsky (nuotr. SCANPIX)

Monicos Lewinsky gyvenimas po sekso skandalo: gėda prilimpa lyg smala

Kaip ji atrodo ir ką veikia dabar?

Kai 1998 metais JAV prezidento ir Baltųjų rūmų praktikantės romanas iškilo į viešumą, Billas Clintonas iš pradžių bandė tai neigti, o Monica Lewinsky tapo visuotinės neapykantos objektu.

17

Kai 1998 metais JAV prezidento ir Baltųjų rūmų praktikantės romanas iškilo į viešumą, Billas Clintonas iš pradžių bandė tai neigti, o Monica Lewinsky tapo visuotinės neapykantos objektu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viskas prasidėjo, kai jauna tamsiaplaukė galingiausios pasaulio valstybės vadovui prisipažino, kad jį įsižiūrėjo, o šis jai atsakė: „Gerai, ar nori nueiti į galinį kabinetą?“

REKLAMA

Netrukus kiti darbuotojai pastebėjo, kad pora labai daug laiko praleidžia kartu, ir Monica buvo perkelta dirbti į Pentagoną. Ten ji sutiko Lindą Tripp – moterį, kurią pradėjo laikyti savo drauge ir papasakojo apie romaną su prezidentu. Bet turbūt tai, o ne pats romanas, ir buvo didžioji M. Lewinsky klaida: L. Tripp slapta įrašė ir paviešino jų pokalbį.

Tai, kas vyko toliau, žino turbūt kiekvienas – prasidėjo bene didžiausias ir viešiausias praėjusio amžiaus sekso skandalas, vos nesibaigęs B. Clintono apkalta ir visiškai pakeitęs M. Lewinsky gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių mergina stengėsi laikytis tyliai ir nuošaliai, bet to padaryti nepavyko – toli gražu. Dabar jau 42 metų M. Lewinsky prisipažįsta, kad viešumas ir visuomenės spaudimas tuomet buvo „triuškinantys“ ir, nors niekada nebandė atimti sau gyvybės, įtampa privedė ją „labai arti“ savižudybės.

„Jaučiausi taip, lyg 1998-aisiais ir 1999-aisiais nuo manęs buvo nulupti visi mano odos ir mano asmenybės sluoksniai. Tai lyg koks kailio gyvam dyrimas. Jautiesi neįtikėtinai nuogas ir išsigandęs. Ir dar jautiesi jautiesi, kad gėda prie tavęs prilimpa lyg smala“, - sako M. Lewinsky.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir nors jai turbūt niekada nepavyks atsikratyti „tos moters su mėlyna suknele“ etiketės, jis savo gyvenimą pasuko visai nauja linkme, o išgyventą patirtį siekia panaudoti kilniems tikslams. Skandalui nuslūgus M. Lewinsky pasitraukė iš viešumos, bet joje vėl pasirodė 2014-aisiais, kai JAV sukrėtė Rutgerso universiteto pirmakursio Tylerio Clementi savižudybė.

Vaikino kambariokas slapta nufilmavo jį besibučiuojantį su vyru ir šį įrašą paskelbė internete, kur kilo negailestingų patyčių banga. Kai T. Clementis nušoko nuo George'o Washingtono tilto, M. Lewinsky sako pajutusi, kad tai buvo ženklas jai pradėti kalbėti apie patyčias internete. Žurnalui „Forbes“ ji teigė: „Po to, ką pati išgyvenau, dabar noriu padėti kitoms internetinių patyčių aukoms ištverti šį gėdingą žaidimą.“

REKLAMA

Dabar ji užsiima visuomenine veikla ir daugiausia dėmesio skiria kovai su patyčiomis. Moteris pastebi, kad anksčiau žmonės ją atpažindavo ir gatvėje užkalbindavo dėl tos liūdnai pagarsėjusios istorijos, o dabar vis labiau domisi jos labdaringa veikla. „Jaučiuosi iš tiesų dėkinga, kad turių šią galimybę. Nors pati ištvėriau didžiulę gėda, man negėda dėl to, kas esu.“

Naujausia Monicos Lewisnky iniciatyva – internetinių jaustukų, dar vadinamų emotikonais, kolekcija. Ji pristatė paveikslėlių kolekciją, kuria paaugliai galėtų išreiksti palaikymą patyčias internete patiriantiems draugams. Anot M. Lewisnky, pozityvūs simboliai reiškia „Aš su tavimi“. „Laikykis“. „Aš – tavo pusėje“. „Apkabinu“, „Aš vis dar tavo draugas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų