REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ledo ritulio rinktinė sekmadienį startuoja 2016 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybose Kroatijos sostinėje Zagrebe.

Lietuvos ledo ritulio rinktinė sekmadienį startuoja 2016 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybose Kroatijos sostinėje Zagrebe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zagrebas Lietuvos ledo ritulininkus pasitiko šiltai. Šeštadienį visą dieną vietos radijo stotys plyšavo, jog paskutinę šios savaitės dieną bus net 29 laipsniai šilumos. Tokia temperatūra nustebino net ir pačius kroatus, kurie jau savaitę lepinasi 20 laipsnių šiluma.

REKLAMA

Tokia šiluma nė kiek nestebino lietuvių ledo ritulininkų. Visi žaidėjai ir taip žino, kad sekmadienį bus labai karšta. Pirmoji dvikova 14.00 val. Lietuvos laiku su Estija labai svarbi abiem komandoms. Rungtynės, kurios gali lemti daug. Paprasčiau tariant, po šių rungtynių abiem pusėms gali būti labai sunku rasti kitą auką, kuri atiduos pergalę, kuri minimaliausiai būtina, norint likti divizione.

Lietuvos rinktinė, atvykusi į Kroatiją be 11 žaidėjų, neslepia, jog apie medalius šiais metais galima tik svajoti.

REKLAMA
REKLAMA

Stengiasi neopraleisti galimybių

Tiesa, tai nereiškia, jog žaidėjai vaikšto surūgę ir susirūpinę. Dienotvarkė įprasta jau dvi savaitės. Pusryčiai, treniruotė, pietūs, video peržiūra, poilsis. Šeštadienį buvo atsisakyta vakarinės treniruotės, komanda čempionatui ir taip ruošiasi kaip niekada ilgai, jau dvi savaitės.

Vakare komanda gerokai pasilinksmino fotosesijoje. Anglų komandos atstovų U-20 rinktine juokais išvadinta Lietuvos rinktinė surengė pasivažinėjimą ant ledo su suolais. Jaunimas rado būdą pasilinksminti, kol fotografas ruošė techniką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mes – jauna komanda"

Kad komanda labai jauna, visai netyčia patvirtino ir kapitonas Mindaugas Kieras, kuris bandė prisiminti, jog toje pačioje „Doma Sportova“ arenoje kažkuriame iš čempionatų jis žaidė kadaise 1997 ar 1998 metais, kuomet vienas jauniausių komandos žaidėjų 19-metis Artūras Laukaitis buvo tik gimęs.

„Labai svarbu, kaip jaunimas susitvarkys su užduotimis. Aikštėje laukia tikras karas, reikės kantrybės ir susikaupimo, dirbti susikoncentravus. Mes jauna komanda, priklausys ir nuo mūsų, vyresnių, kaip sugebėsime perduoti jaunimui ramybę ir užvesti žaidėjus kovai. Laukia įdomi kova“, - sakė komandos kapitonas M. Kieras.

REKLAMA

Kapitonas pasidžiaugė vyriausiojo trenerio asistento Georgo Kingstono ir paties trenerio Berndo Haakės darbu, kurie video peržiūroje akcentavo klaidas ir dar kartą liepė koncentruotis ties smulkmenomis, kurios neretai nulemia rungtynių baigtį.

„Tai bus vienos iš rungtynių, kurios gali lemti, kas iškris iš diviziono. Mes nežiūrime į pernai metų rezultatą, kai lengvai laimėjome prieš estus. Varžovai mus įveikė vasarį olimpinėje atrankoje Budapešte ir yra gerokai stipresni nei praėjusiais metais. Neturime pusės komandos ir jaunimas turi žengti žingsnį į komandą ir tinkamai atlikti užduotis. Turėjome geras pasiruošimo rungtynes ir turime parodyti panašų lygį kaip kai kuriais epizodais rungtynėse su Lenkija. Yra du dalykai, kurie šioje dvikovoje bus labai svarbūs: greitis su metimais į vartus ir baudos minutės. Tai ir lems rezultatą“, - apie itin svarbią sakė B. Haake.

Pirmąją čempionato dieną įdomus bus ne tik pats čempionato startas su Lietuvos rinktinės rungtynėmis. Tamsiuoju arkliuku vadinami rumunai žais su ne pačius geriausius laikus gyvenančiais ukrainiečiais, o šeimininkai kroatai priims itin galingai prieš čempionatą atrodžiusią Didžiosios Britanijos komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų