REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas iškovojo kelialapį ir į Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bokso turnyrą.

Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas iškovojo kelialapį ir į Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bokso turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo po Turkijos mieste Samsune vykstančio Europos zonos olimpinio bokso atrankos turnyro svorio kategorijos iki 64 kg pusfinalio kovos, kurioje antrąjį reitingą turintis E. Petrauskas vienbalsiu teisėjų sprendimu 3:0 (30:27, 29:28, 29:28) nugalėjo armėną Hovhannesą Bačkovą ir pateko į finalą.

REKLAMA

Finale Lietuvos boksininko varžovu bus šios svorio kategorijos favoritu laikomas Azerbaidžano atstovas Lorenzo Sotomayoras, kitoje pusfinalio dvikovoje 3:0 (29:28, 29:28, 29:28) įveikęs turką Batuhaną Gozgecą.

Nesėkmes pusfinalyje patyrę Armėnijos ir Turkijos atstovai kovos dėl trečiosios vietos ir dar vienos vietos Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Penktadienį vakare Lietuviai gali iškovoti dar vieną kelialapį į olimpinį bokso turnyrą – svorio kategorijos iki 69 kg pusfinalyje Europos čempionas Eimantas Stanionis boksuosis su Vasilijumi Belousu iš Moldovos.

REKLAMA
REKLAMA

21 metų E. Stanionis ir 27 metų V. Belousas jau yra susitikę ringe 2014 m. Sofijoje vykusiame Europos Sąjungos čempionato pusfinalyje. Pergalę taškais 3:0 iškovojo Lietuvos boksininkas.

Beje, po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai savo atstovus turėjo visose olimpinėse žaidynėse nuo 1992 metų.

Kovas dėl vietos olimpiadoje pradėjo 217 boksininkų ir 57 boksininkės iš 38 valstybių.

Europos zonos atrankos turnyre iš viso bus išdalinta 36 olimpiniai kelialapiai – 30 vyrams ir 6 moterims. Į olimpines žaidynes pateks po tris geriausius boksininkus kiekvienoje svorio kategorijoje.

Olimpiniame atrankos turnyre teisėjauja ir lietuvis Kęstutis Bagdanavičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų