REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutiniame pirmo rato ture akis į akį stos A lygos lyderiai – „Trakai“ ir Klaipėdos „Atlantas“, o kitoje dvikovoje suvalkiečių gynybą mėgins pralaužti „Utenio“ futbolininkai.

Paskutiniame pirmo rato ture akis į akį stos A lygos lyderiai – „Trakai“ ir Klaipėdos „Atlantas“, o kitoje dvikovoje suvalkiečių gynybą mėgins pralaužti „Utenio“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės „Sūduva“ – Utenos „Utenis“. Balandžio 17 dieną 17 val. Marijampolė, „Arvi“ arenos maniežas.

REKLAMA

 

„Sūduvai“ akistatos su turnyro lentelės antroje dalyje esančiomis komandomis taip pat kelia rūpesčių. Lygiosiomis buvo sužaista su „Kauno Žalgiriu“ ir „Lietava“, o su „Stumbru“ – vos išsigelbėta. Po prarastų taškų namuose su „Uteniu“ virš Aleksandro Veselinovičiaus gali tvenktis dar tamsesni debesys.

Marijampoliečiai ir toliau sapnuoja „Trakų“ košmarą – per pastaruosius du sezonus pralaimėti visi šeši mačai bei įmuštas tik vienas įvartis. Eilinis pralaimėjimas LFF taurėje įstūmė „Sūduvą“ į dar gilesnę duobę, kurios klubo vadovybė sezono pradžioje vargu, ar tikėjosi. Sėkmės stoka, neišnaudotos progos, psichologinės problemos, vartininko bei gynėjų klaidos – tokios priežastys neleidžia marijampoliečiams siekti savo tikslų. O gal visa tai veda link trenerio?

REKLAMA
REKLAMA

„Uteniui“ praėjusiame ture pavyko iškovoti pirmuosius taškus ir nutraukti įvarčių badą – prie to svariausiai prisidėjo rezultatyviausiu Utenos klubo žaidėju tapęs Eligijus Jankauskas. Jaunasis saugas neabejojo, kad būsimos aukštaičių pergalės – priešakyje. „Utenis“ per šešis turus praleido mažiau įvarčių nei „Žalgiris“, tad pralaužti drausmingą gynybą „Sūduvai“ bus labai sunku, o neretai atliekamos klaidos šalia savo vartų leidžia uteniškiams tikėtis dėkingų progų Marijampolėje.

„Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Balandžio 17 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas.

 

Simboliška, jog pirmąjį ratą užbaigs po penkias pergales iškovojusių lyderių akistata. Šiame susitikime turėtų spręstis, kas taps geriausiu rato treneriu ir futbolininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakams“ teko nelengvas maratonas, tačiau šį kartą, priešingai nei ankstesniais metais, „riteriai“ ant suolo turi labai patikimą rezervą, kuris gali žaidimą tik dar labiau pagyvinti. Akivaizdu, kad po nesėkmių sezono starte Valdo Urbono kariauna atgavo pasitikėjimą savo jėgomis ir užkamšė skyles gynyboje – per pastarąsias penkerias rungtynes praleisti vos du įvarčiai. Įdomi dvikova laukia tarp Maksimo Maksimovo bei Nerijaus Valskio: abu futbolininkai čempionatą pradėjo rezultatyviai ir pretenduoja tapti geriausiais rato žaidėjais.

Atlantiečiai, nors ir dviejuose mačuose iš eilės po kartą traukę kamuolį iš vartų tinklo, vis dar ginasi geriausiai. Tačiau Konstantiną Sarsaniją turėtų džiuginti ne tik patikima gynyba, bet ir atsiskleidžiantys jaunieji futbolininkai. Pastaruoju metu į save dėmesį atkreipė susižeidusį Marių Papšį puikiai pakeitęs Olegas Dmitrijevas. Klaipėdiečiai trumpą pertrauką išnaudojo produktyviai ir draugiškame mače 0:1 nusileido septintą vietą Latvijos čempionate užimantiems Rygos RFS futbolininkams, o šiame susitikime „Atlanto“ garbę gynė Pascalis Feindouno ir buvęs „Trakų“ gynėjas Besikis Amašukelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų