REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Po incidentų, kai Rusijos pajėgos galėjo kirsti Lietuvos sieną, prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina politikus nespekuliuoti saugumo klausimais.

 Po incidentų, kai Rusijos pajėgos galėjo kirsti Lietuvos sieną, prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina politikus nespekuliuoti saugumo klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manyčiau, kad kalbėti „matomai“, „galimai“, „kirto“, „nekirto“ čia turbūt palikime specialistams, o politikams vis tiktai patarčiau be reikalo negąsdinti žmonių ir nedaryti sau rinkiminės kampanijos būtent mūsų saugumo klausimų pagrindu“, - žurnalistams penktadienį Vilniuje sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

Krašto apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad balandžio 12 dieną Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo atstovai gavo pasieniečių pranešimą, jog į Lietuvos oro erdvę iš Karaliaučiaus galėjo įskristi trys sraigtasparniai. Kariuomenės atstovai teigė, kad oro erdvės pažeidimas tada nebuvo užfiksuotas, nors pasieniečių vadovas Renatas Požėla sakė, jog „mūsų pareigūnams toks įtarimas kilo“.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas ir komiteto narys Arvydas Anušauskas sakė, kad prieštaringi institucijų pranešimai suglumino visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

Paskleista žinia

A.Paulauskas interviu portalui lrt.lt praėjusią savaitę taip pat pranešė, kad neįvardijamu laiku Juodkrantėje per pratybas galėjo būti išsilaipinę rusų diversantai. Valstybės sienos pažeidimas tąkart taip pat nebuvo fiksuotas.

Be to, į Klaipėdą vykusio valdomomis raketomis apginkluoto minininko „USS Donald Cook“ įgula pranešė, kad Rusijos šturmo lėktuvai „Su-24“, skraidydami poromis, ne vieną kartą praskrido labai arti karinio laivo per incidentus pirmadienį ir antradienį.

Pasak D.Grybauskaitės, visi šie incidentai patvirtina, kad Rusija yra sudėtinga kaimynė.

„Bet kokia graži retorika ir mėginimas pasakyti, kad kalti kiti - vis tiktai faktai rodo, kad būtent šis kaimynas kelia grėsmę ir mes imamės visų būtinų reikalingų priemonių“, - sakė prezidentė.

Seimo rinkimai vyks 2016 spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų