REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Prieš ir po kovos: Julius Mocka (nuotr. Almanto Mickaus)

Fotografas Almantas Mickus į tradicinius kovos turnyrus Vilniuje pažvelgė kitu kampu. Jis dirbo ne prie ringo, o užkulisiuose, kur fiksavo, kaip sportininkai atrodo prieš lipdami į ringą ir po dvikovos. Rezultatas gavosi nepaprastai įdomus ir sukėlė smagių minčių paties kovotojams.

7

Fotografas Almantas Mickus į tradicinius kovos turnyrus Vilniuje pažvelgė kitu kampu. Jis dirbo ne prie ringo, o užkulisiuose, kur fiksavo, kaip sportininkai atrodo prieš lipdami į ringą ir po dvikovos. Rezultatas gavosi nepaprastai įdomus ir sukėlė smagių minčių paties kovotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau parodyti, kas vyksta anapus ringo, sportininkų emocijas prieš kovas ir po jų. Ir žinoma, taip prisidėti prie šio sporto populiarinimo“, - tv3.lt teigė A. Mickus, atskleisdamas, kad ne visi ryžosi tokia eksperimentui.

REKLAMA

„Iš 12 „KOK World Series 2016“ turnyro dalyvių fotografuotis sutiko tik septyni. Su kitais buvo sutarta, bet vėliau atsisakė, nes jaudinosi ir kaupėsi prieš kovą. Kad ir kaip ten būtų, šiek tiek atskleidėm šio sporto virtuvės“, - teigė projekto autorius.

Garsiausi Lietuvos bušido rinktinės kovotojai labai teigiamai sureagavo į šį eksperimentą ir su malonumu pakomentavo, kaip jie mato save prieš ir po dvikovos.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiūrėdamas į fotografiją dabar imu nusivilti savo kūno formomis. Galvoju, galėjau pilvo presą geriau „užkačialinti“, - juokėsi dalindamasis pirmu įspūdžiu apie savo nuotrauką prieš ir po kovos Henrikas Vikšraitis. – O jei rimtai, susikaupimas ir emocijos su šypsena jau kalba, kad rezultatas mano naudai.“

Barzdoto Spartiečio pravardę turintis kovotojas įtikinamai įveikė varžovą iš Surinamo Jordy Laretą.

„Prieš kovą esu susikaupęs viduje, išorėje to neparodau. Nemaloniausias dalykas yra tikriausiai laikas iki kovos, laukimas užkulisiuose ir kova su savimi. Kai kurie psichologiškai palūžta, kai kurie – ne, - pasakojo H. Vikšraitis. – Po kovos esu pilnas energijos, emocijų ir, žinoma, laimingas. Bet tik tada, jei kova graži ir mano persvara aiški.“ Jis tikino, kad būna nubrozdinimų ir mėlynių, bet dažniausiai kenčia kojos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų pratęsimų grėsmingąjį vokietį Vladimirą Toką įveikęs ir KOK pasaulio čempiono diržą apsijuosęs Julius Mocka taip pat šypsojosi pažvelgęs į nuotrauką: „Įspūdis labai įdomus, atrodau, kaip po karo.“

„Iš tikrųjų buvo labai sunki kova. Matosi, kaip susikaupęs esu prieš ją, apmąstantis kovos eigą, kovojantis su jauduliu ir po kovos – išsekęs tiek emociškai, tiek fiziškai. Šiek tiek sužalotas, bet laimingas“, - dalijosi mintimis „Sparta Gym“ kovotojas.

Panašiai sureagavo ir savo nuotrauką prieš ir po ringo palyginęs T. Pakutinskas, „KOK World Series 2016“ turnyre kumščiais užtalžęs galingai sudėtą Arya Sheikhą Hosseini. „Labai geras įspūdis. Susikaupęs prieš kovą ir atsipalaidavęs po jos“, - nedaugžodžiavo dar ir Monstrų tramdytojo pravardę turintis tauragiškis.

REKLAMA

Taškais kiprietį Kyriakosą Alepidį ringe įveikęs Deividas Danyla taip apibūdino savo nuotrauką: „Matosi, kad prieš kovą esu ypač susikaupęs, susitelkęs tik į kovą, veido išraiška rimta. Galbūt net šiek tiek įsitempęs, nes tuo metu adrenalinas ir jaudulys tiesiog verda kraujyje. Po kovos – žaismingas, pilnas emocijų, laimingas, matosi šypsena – viskas baigėsi. Gera atiduoti visą save ir tuo pačiu švęsti pergalę.“

„Tik teigiamos emocijos žiūrint į nuotrauką. Pergalė buvo pasiekta per sunkų darbą ir prakaitą. Vyko įtempta kova ir esu laimingas – tai atsispindi nuotraukoje po kovos“, - komentavo Tadas Jonkus. Anot jo, laikas prieš kovą yra ne tik turnyro dieną, bet ir visą savaitę prieš. Kovotojas atskleidė, kad prieš „KOK World Series“ turnyrą jam buvo lūžęs pirštas ir daktarai griežtai uždraudė sportuoti: „Buvau praradęs viltį, tačiau pagalvojau, kad trauma manęs nesustabdys. Pasiekta pergalė įrodė, kad pasirinkau teisingą kelią – nesustoti, o eiti pirmyn.“

REKLAMA

Kalbėdamas apie save prieš kovą jis tikino, kad šypseną ir visus juokus palieka nuošalyje. „Labai daug medituoju, daug dirbu su savo mintimis, nes kovos reikalauja labai didelės koncentracijos ir emocinio stabilumo“, - teigė jis.

„O po kovų visada būnu toks, koks nusipelnau būti. Jei kova esu nelabai patenkintas, šypsenos nepamatysi, nes analizuoju klaidas ir galvoju, ką galėjau padaryti daugiau. Kartais tiesiog suprantu, kad šiandien buvo ne mano diena. Po kovos, kuria džiaugiuosi, užplūsta euforija ir suprantu, kad įdėtas darbas įgavo prasmę. Svarbiausia gyvenime būti įvertintam tų žmonių, kuriems esi svarbus“, - pasakojo T. Jonkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovotojas po pergalės Vilniuje dalyvavo turnyre Taline, kur įveikė Olandijos čempioną. O kitą savaitę jis mėnesiui išvyksta į Tailandą, kur treniruočių stovykloje tobulins savo techniką ir žinias. „Džiaugiuosi, kad gyvenime pas mane viskas vyksta natūraliai ir susiklosto taip, kaip turi būti“, - sakė T. Jonkus.  

Sergejus Maslobojevas Kuvalda tikino, kad kol po dvikovos nueina iki fotografo užkulisiuose užtrunka: „Gaila, kad iš karto neišeina padaryti nuotraukos. Tenka pakeliui duoti interviu ir su gerbėjais nusifotografuoti, bet šiaip kontrastas matosi. Prieš kovą – susikaupimas, jaudulys, o po kovos – adrenalino pasekmės ir euforija, kad viskas baigėsi sėkmingai.“

Anot „Sparta Gym“ sportininko, nuotrauka gerai atspindi, kas dedasi viduje. „Prieš esu susikoncentravęs, ramus, o po – išsibalansavęs, bet su šypsena veide. Nežinau kodėl, bet dažniausiai kyla noras kuo greičiau persirengti ir važiuoti namo“, - juokėsi vienas geriausių ir populiariausių Lietuvos kovotojų S. Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų