REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje sužaistos paskutinės dvi ketvirtfinalio rungtynės. Paskutinius kelialapius į pusfinalį iškovojo Madrido „Atletico“ ir Miuncheno „Bayern“ ekipos.

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje sužaistos paskutinės dvi ketvirtfinalio rungtynės. Paskutinius kelialapius į pusfinalį iškovojo Madrido „Atletico“ ir Miuncheno „Bayern“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Madrido „Atletico“* 2:0 „FC Barcelona“, bendras rezultatas 3:2

36' A. Griezmann [1:0]

88' A. Griezmann [2:0]

REKLAMA

Madride dėl kelialapio į pusfinalį susitiko dvi Ispanijos ekipos. Pirmas dvi vietas „La Liga“ čempionate užėmančias ekipas burtai jau antrą kartą suvedė ketvirtfinalyje. Prieš du metus stipresni buvo „Atletico“ futbolininkai, seriją laimėję rezultatu 2:1.

Šiemet „Barca“ viską pradėjo kiek kitaip. Pirmose rungtynėse namuose katalonai laimėjo 2:1 ir į Madridą išvažiavo su nedidele persvara. „Atletico“ komandai padėti negalėjo praeitose rungtynėse raudoną kortelę gavęs Fernando Torresas. Madridiečių džiaugsmui ispano paslaugų neprireikė. „Atletico“ herojumi tapo du įvarčius pelnęs prancūzas Antoine Griezmannas. Prancūzo įvarčių ir puikios gynybos dėka „Atletico“ galėjo džiaugtis dar viena pergale prieš katalonus Čempionų lygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Komandų sudėtys:

„Atletico“: J.Oblak; Filipe Luis, Hernandez Pi, D.Godin, Juanfran; S.Niguez, Gabi, A.Fernandez, Koke; A.Griezmann, Carrasco.

„Barcelona“: M.ter Stegen; J.Alba, J.Mascherano, G.Pique, D.Alves; A.Iniesta, S.Busquets, I.Rakitič; Neymar, L.Suarez, L.Messi.

Rungtynių eiga:

Pirmosios penkiolika minučių atrodo kaip ir buvo galima tikėtis.Kamuolį kontroliuoja katalonai, tačiau daugiau smūgiuoja ir atakuoja šeimininkai. Sužaidus pusė pirmo kėlinio „Barcai“ pavyko sustabdyti „Atletico“ atakas ir tik didina kamuolio kontrolę. Po 24-ių minučių katalonai kamuolį kontroliuoja 76% laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvartis! 36-ąją minutę Antoine Griezmann po Saulo Niguezo perdavimo tiksliu smūgiu su galva siunčia kamuolį į vartus. „Matracai“ priekyje 1:0.

Po pirmo kėlinio „Atletico“ futbolininkai į rūbinę eina su pakilia nuotaika, mat rezultatas 1:0 šeimininkus tenkina.

Sužaidus 10-imt minučių antrame kėlinyje aktyviau atrodo „Atletico“, nepaisant to, jog įvarčio reikia svečiams. 53-ąją minutę S.Niguezo smūgis skriejo į vartų konstrukciją.

Aistros aikštėje verda. Luisas Suarezas bandydamas kamuolį pasiųsti į vartus su alkūne smogė Diego Godinui į veidą. Po nešvaraus urugvajiečio žaidimo aikštėje kilo susistumdymas.

REKLAMA

„Atletico“ futbolininkai 88-ąją suskubėjo į kontrataką ir gelbėdamas savo ekipą Andre Iniesta savo baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį į katalonų vartus. Baudinį sėkmingai realizavo pirmojo įvarčio autorius A.Griezmannas.

Rungtynių teisėjas skelbia rungtynių pabaigą ir oficialių „Atletico“ triumfą. „Barcos“ lyderis, L.Messis rungtynių gale dar turėjo progą rezultatą išlyginti, tačiau jo baudos smūgis skriejo šalia vartų.

Lisabonos „Benfica“ 2:2 Miuncheno „Bayern“*, bendras rezultatas 2:3

27' R. Jimenez [1:0]

38' A. Vidal [1:1]

52' T. Muller [1:2]

77' A. Talisca [2:2]

REKLAMA

Aiškiais favoritais laikyti „Bayern“ futbolininkai namuose tikrai neturėjo lengvo pasivaikščiojimo prieš „Benfica“. Miuncheno klubas pirmas rungtynes laimėjo tik 1:0 ir Portugalijoje prieš rungtynes negalėjo jaustis saugiai. Taip pat „Bayerno“ sudėtyje prieš rungtynes buvo paskelbtas netikėtas pasikeitimas, startinėje sudėtyje. Į startinį vienuoliktuką nepateko  bavarų atakų lyderis R.Lewandowskio, o aikštėje rungtynes pradėjo dažniausiai nuo suolo kylantis T.Alcantara.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo šeimininkai. „Benfica“ į priekį išsiveržė 27-ąją minutę po tikslaus R.Jimenezo smūgio. Įvartis leido Lisabonos ekipai pagalvoti apie patekimą į pusfinalį, tačiau A.Vidalio ir T.Mullerio įvarčiai bavarams leido jaustis saugiems. 76-ąją minutę brazilas A.Talisca rezultatą išlygino, tačiau tai „erelių“ neišgelbėjo.

Komandų sudėtys:

„Benfica“: Ederson; Eliseu, Jardel, V.Nilsson-Linderlof, A.Almeida; R.Sanches, L.Fejsa, M.Carcela-Gonzalez, Pizzi, E.Salvio; R.Jimenez.

„Bayern“: M.Neuer; D.Alaba, J.Martinez, J.Kimmich, P.Lahm; T.Alcantara, X.Alonso, A.Vidal; F.Ribery, T.Muller, D.Costa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų