REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kūdikis (nuotr. Fotolia.com)

Išgirdote džiugią žinią, kad jūsų artimieji ar draugai susilaukė naujagimio. Nudžiugote, bet ir iš karto pradėjote galvoti apie palankynų dovanas. Dažnai tie, kurie dar neturi savo mažylių ir seniai yra išaugę iš vaikystės, sunkiai sugalvoja, kokios dovanos labiausiai reikia tik ką atkeliavusiam į šį pasaulį žmogučiui.

12

Išgirdote džiugią žinią, kad jūsų artimieji ar draugai susilaukė naujagimio. Nudžiugote, bet ir iš karto pradėjote galvoti apie palankynų dovanas. Dažnai tie, kurie dar neturi savo mažylių ir seniai yra išaugę iš vaikystės, sunkiai sugalvoja, kokios dovanos labiausiai reikia tik ką atkeliavusiam į šį pasaulį žmogučiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuščiomis rankomis juk eiti negalima pirmą kartą. Sakoma, kad tai yra ne tik nemandagu, bet neša ir nesėkmę. Galvos skausmas, noras nustebinti ir pradžiuginti varo į neviltį. Tačiau neskubėkite nusiminti, pristatome dovanų idėjas, kurios nudžiugins jaunuosius tėvelius ir tikrai pasitarnaus auginant mažąjį žmogutį.

REKLAMA

• Naujagimio medalionas

Viena populiariausių dovanų naujagimiui – vaikelio inicialų ar gimimo datos medalionas. Nors dovana ir yra mažytė, tačiau labai asmeniška ir brangi tam žmogučiui. Ši dovana išliks jam visą gyvenimą ir galbūt jis ją nešios net suaugęs. Savo aplinkoje turiu keletą draugų, kurie su malonumu ir pasigėrėjimu nešioja dovanas, kurias gavo tik gimus. Iš tiesų šiek tiek pavydžiu jiems, kad išsaugojo tokias dovanas iki pat šios dienos.

REKLAMA
REKLAMA

• Bambukinis chalatas kūdikiui, rankšluostis

Šio audinio chalatai ir rankšluosčiai puikiai sugeria drėgmę, net keturis kartus geriau nei medvilniniai. Bambukiniai rankšluosčiai kūdikiui yra švelnūs, todėl puikiai tiks jautriai naujagimio odelei. Moksliškai įrodyta,jog dalis bakterijų bambuko audinyje neišgyvena, galima teigti, kad gaminiai iš šio audinio yra higieniški ir turintys antimikrobinių savybių. Po maudynių įsuptas mažylis į bambukinį rankšluostį arba chalatčiuką greičiausiai pasiners į sapnų karalystę, nes bus apsuptas minkšto, švelnaus audinio ir galės ramiai ilsėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Pledukas kūdikiui

Megzti ar siūti merino vilnos pledai naujagimiams yra tikrai puiki dovana. Pledukai pravers jauniems tėveliams tiek namuose, tiek lauke, tiek ilgoje kelionėje. Taip pat patogu naudoti, kuomet norima pervystyti kūdikį. Rudens, žiemos ar pavasario metu einant į lauką su mažyliu labai svarbu, kad jis neperšaltų. Čia „darbą atlikti“ gali pledukas. Įsuptas kūdikis gulės šiltai, minkštai ir pasivaikščiojimas bus tikras malonumas tiek jam pačiam, tiek tėveliams.

• Daugkartinės sauskelnės

Prieš dovanojant šią dovaną reikia išsiaiškinti, ar tėveliai naudoja/naudos tokio tipo sauskelnes. Kai kurie tėvai, nusprendę naudoti tik vienkartines sauskelnes, kiti neabejingi ir daugkartinėms. Daugkartinės sauskelnės yra panašios į vienkartines, tačiau panaudojus jos neišmetamos, o tiesiog išskalbiamos ir naudojamos kitą kartą. Rinkite dovanų daugkartines sauskelnes iš natūralių audinių, tokių kaip ekologiška medvilnė, kanapės ar bambuko pluoštas. Natūralūs audiniai yra pats geriausias pasirinkimas mažylio odelei.

REKLAMA

• Supamoji kėdė

Ši dovana labiausiai pradžiugins mamytę ir tėvelį. Nes bus tikra pagalbininkė migdant mažąjį žmogeliuką. Turbūt ir patys vaikystėje esate norėję tokios kėdės, tačiau galbūt tėvai jos nenupirko. Puiki proga dabar tai padaryti jums ir padovanoti ją kūdikio susilaukusiai šeimai. Rinkite kėdę atsižvelgdami į namų interjerą. Patariame išrinkti kėdę, kuri nebūtų itin sunki, kadangi tėvai sūpuodami mažylį, gali sugalvoti ieškoti kuo tinkamesnės vietos migdymui. Todėl sunkios kėdės perstatymas pareikalaus labai daug pastangų.

REKLAMA

Miegmaišiukas

Miegmaišiukai yra patogūs naudoti naujagimiui ne tik pirmaisiais gyvenimo mėnesiais, bet ir metais, ne tik naktį, bet ir dieną. Ypač malonūs, patogūs, šilti yra merino vilnos miegmaišiukai. Dėvėdamas miegmaišiuką, kūdikis jaučiasi kaip mamos pilve. Ten šilta, gali nevaržomai spardytis. Tėveliams bus lengva pakeisti sauskelnes. Miegmaišiukas apačioje atsisega, pasikelia į viršų, o po sauskelnių pakeitimo, tiesiog reikia užsegti. Nebus jokio vargo su kojyčių kišimu į kelnytes.

• Komplektukas: švarkeliai vaikams ir kelnytės

Drabužėlių komplektukas: švarkeliai ir kelnytės, megztukas ir megztos kelnytės - visada pravers mamytei, auginant mažylį. Kūdikiai auga labai greitai, todėl drabužėlių komplektukai visada tinkama dovana vaikučiui. Tik pasidomėkite, kokio dydžio jau mažylis yra, jog padovanotumėte tinkamo dydžio drabužėlius.

Tikimės, kad dabar palankynos taps tik džiugia proga be jokių galvos skausmų. Išsirinkite dovaną, kuri artimiausia ir mieliausia jums. Žinoma, pagalvokite, kad ne tik naujagimiui šia proga reikia skirti dėmesio, taip pat, nepamirškite ir mamytės, juk didžiausias nuopelnas jos, kad mažas žmogutis atėjo į šį pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų