REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Migrantų vaikai (nuotr. SCANPIX)

Vokietijos valdžia neturi nė menkiausio supratimo, kur dingo į šalį atvykę tūkstančiai nepilnamečių pabėgėlių, rašoma „Der Spiegel“.

13

Vokietijos valdžia neturi nė menkiausio supratimo, kur dingo į šalį atvykę tūkstančiai nepilnamečių pabėgėlių, rašoma „Der Spiegel“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 60 tūkst. nepilnamečių pabėgėlių, atvykusių be suaugusiųjų palydos, Vokietijoje prižiūri jaunimo reikalų tarnybos. Tačiau jeigu sausio pradžioje buvo užregistruota apie 4750 dingusių mažųjų pabėgėlių, tai 2016-ųjų balandžio 1-ąją šis skaičius pakilo iki 8600 žmonių, tarp kurių yra šimtai vaikų iki 14 metų, teigiama straipsnyje. Daugelis nepilnamečių, kurių dabartinė vieta nežinoma, atvyko iš Afganistano, Sirijos, Somalio, Eritrėjos, Maroko ir Alžyro.

REKLAMA

Anot leidinio pašnekovo valdžioje, daugelis mažamečių pabėgėlių išlieka dingusiųjų sąrašuose, net ir tada, kai juos galų gale pavykta aptikti. Pavyzdžiui, pateikiama tokia situacija, kai paauglys galėjo būti išsiųstas pas savo tetą, kuri buvo apgyvendinta ne ten, kur jis pats buvo užregistruotas, o teta galėjo nežinoti, kad yra paskelbta jos mažamečio giminaičio paieška.

Atvykusių migrantų skaičius gali būti daug mažesnis dėl chaotiškos registravimo sistemos

Ekspertai mano, kad iš tiesų dingusiųjų skaičius yra mažesnis nei oficialiai nurodytas, neatmetant fakto, kad pabėgėliai galėjo būti registruojami dukart ar net triskart. Painiava kyla todėl, kad daugelis nepilnamečių vyksta į kelionę be jokių dokumentų ir jų vardai skirtingose vietose užrašomi skirtingai. Vokietijos vidaus reikalų ministerijos atstovai pripažino, kad problema slypi dar ir tame, kad nėra vieningos nepilnamečių migrantų registracijos bazės.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ekspertų, tokia siaubinga statistika gali būti dar ir dėl to, kad be žinios dingę jauni žmonės, pripratę išgyventi patys, mato, jog vienoje vietoje jiems nėra perspektyvų ir keliasi kitur, pavyzdžiui, jeigu apie tai papasakojo draugai.

Tačiau leidinys perspėja, kad Europolas jau ne pirmą mėnesį perspėja apie pavojingą „dingusių mažamečių sąsają su kriminalinių grupuočių pasauliu“. Anot Vokietijos VRM, kol kas nėra tikslių duomenų, kad nepilnamečiai būtų seksualiai išnaudojami ar naudojami kaip narkotikų kurjeriai, tačiau yra žinomi atvejai, kai paaugliai įtraukiami į nusikalstamą pasaulį dėl „skolų“ tiems, kurie atvežė juos į Europą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų