REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Lietuvė Anglijoje įtariama naujagimės nužudymu (nuotr. facebook.com)

Anglijoje kūdikio nužudymu įtariamos lietuvės kolegos: net neįtarėme, kad ji laukiasi

Interneto komentatorių „teismas“: „Žudikė!“

Didžiąją Britaniją ir Lietuvą sukrėtė kraupi žinia apie, kaip įtariama, žiaurų 29-erių lietuvės Gintarės Šuminaitės padarytą nusikaltimą. Britų žiniasklaida pranešė, kad lietuvė, manoma, nužudė savo naujagimę.

20

Didžiąją Britaniją ir Lietuvą sukrėtė kraupi žinia apie, kaip įtariama, žiaurų 29-erių lietuvės Gintarės Šuminaitės padarytą nusikaltimą. Britų žiniasklaida pranešė, kad lietuvė, manoma, nužudė savo naujagimę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po siaubingų įvykių iškart į ligoninę patekusiai ir netrukus iš jos išleistai moteriai buvo uždėti antrankiai. Moteris netrukus pristatyta į teismą. Nors vietos teismo sprendimo dar teks palaukti, tačiau tiek britai, tiek lietuviai suskubo smerkti G. Šuminaitės.

REKLAMA

Maža to, beveik neminimas britas Marcas, su kuriuo Gintarė gyveno (neoficialiais duomenimis, pora augino mažametį sūnų) po apklausos buvo paleistas. Jo versija, bent kol kas, slepiama po devyniais užraktais.

Lietuvių „verdiktas“

Įtariamosios „Facebook“ profilyje pasipylė tiesmuki lietuvių komentarai: „Žudikė!“, „Kaip ruošiesi toliau su tuo gyventi, dvasios ūbagėle?“. Kitų komentarų cituoti, greičiausiai, net neverta.

REKLAMA
REKLAMA

Pati Gintarė „Facebook‘e“ per daug nepiktnaudžiavo įrašais, tačiau jos profilyje galima rasti užuominų, kad netrukus ji ketino grįžti į Lietuvą, aplankyti artimųjų. Kas turėjo tokio nutikti, kad vieną vaiką su sugyventiniu britu jau auginanti moteris ryžtųsi tokiam kraupiam žingsniui?

Tiesa, vienas šių metų vasario 14 d. įrašas „Facebook‘e“ galėtų sukelti tam tikrų įtarimų, kad asmeniniame Gintarės gyvenime ne viskas klostėsi taip, kaip ji norėtų: „... ir džiaugsme, ir varge... Džiaugiuosi už tuos, kurie susidūrus su sunkumais mėgina juos kartu spręsti ir labai apmaudu dėl tų, kurie lyg šunys pabrukę uodegas nusigręžia vienas nuo kito... Visus su šv. Valentino diena. Būkite mylimi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesuprato, kad laukiasi

tv3.lt pavyko susisiekti su artimiau Gintarę pažinojusia Egle (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Emigrančių dalią pasirinkusios merginos Anglijoje susipažino prieš šešerius metus.

„Kai prieš 6 metus atvykau į Angliją, ji jau čia gyveno. Kiek ilgai, tikrai nežinau. Artimomis draugėmis netapome, daugiau bendravome darbe. Galiu pasakyti, kad Gintarė buvo normali panelė, ne kokia isterikė, ramaus būdo, tyli, uždara“, - pasakojo Eglė.

tv3.lt pašnekovė pridūrė, kad dar praėjusią savaitę kalbėjosi su Gintare ir ši prasitarė, jog nusipirko lėktuvo bilietus į Lietuvą: „Žadėjo skristi aplankyti artimųjų. Bet... Šiaip ji buvo labai uždara, niekam nesipasakojo apie asmeninį gyvenimą. Mes (kolegos) net nepastebėjome, kad ji laukiasi... Ji net nebuvo apie tai užsiminusi.“

REKLAMA

Eglė žinojo, kad Gintarė gyvena su britu ir sugyventinių pora augina sūnų. „Žvelgiant iš šono, ji man neatrodė laiminga. Net per svarbiausias šventės (Naujuosius metus, šv. Kalėdas, šv. Velykas) Gintarė vis prašėsi į darbą. Lyg nenorėdama būti namuose“, - pasakojo tv3.lt pašnekovė.

Į klausimą, kaip Gintarei pavyko nuslėpti nėštumą, Eglė atsakymo rasti negalėjo: „Tikrai niekas nežinojo. Dirbame pakankamai mažame miestelyje, kur, kaip ir Lietuvoje, žmonės mėgsti „pletkus“. Gal todėl ji ir stengėsi viską kruopščiai slėpti.“

REKLAMA

tv3.lt pašnekovė pridūrė, kad darbe sklido kalbos, jog gyvenimas su britu Gintarei toli gražu nėra klotas rožėmis. „Ir man taip atrodė, bet Gintarė apie tai nekalbėjo. Buvo panašu, kad ji jautė spaudimą iš vyro ir jo aplinkos. Labai gaila dėl visko, kas čia vyksta. Visi pasmerkė Gintarę, nors jos kaltė dar neįrodyta. Bet ta pati britų žiniasklaida jau kala lietuvę prie kryžiaus. Supraskite, emigrantė, o tai reiškia „blogį“...“, - apgailestavo Eglė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų