REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Vokietijos policija (nuotr. SCANPIX)

Didžiųjų Vokietijos miestų kriminalinės grupuotės tikslingai verbuoja pabėgėlius, gyvenančius laikinose prieglaudose, į savo gretas, praneša vokiečių „Die Welt“ remiantis savais šaltiniais šalies policijoje.

8

Didžiųjų Vokietijos miestų kriminalinės grupuotės tikslingai verbuoja pabėgėlius, gyvenančius laikinose prieglaudose, į savo gretas, praneša vokiečių „Die Welt“ remiantis savais šaltiniais šalies policijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol visa Vokietija aptarinėja migracijos krizę, grupė nusikaltėlių naudojasi situacija, kurioje atsidūrė pabėgėliai, – tvirtina anoniminis Vokietijos policijos pareigūnas. – Visų pirma, nusikaltėlių klanai suinteresuoti verbuoti jaunus ir fiziškai stiprius vyrus, kuriuos išnaudoja purvinam darbui, konkrečiai – vagystėms, prekybai narkotikais, susidorojimui su konkurentais“. Leidinys tvirtina, kad Vokietijos policijai ir prokuratūrai šis fenomenas yra žinomas, tačiau imtis kokių nors žingsnių prieš tai jie negali.

REKLAMA

Ten kur dideli pinigai – arabų mafija įsitvirtino didmiesčiuose

Visų pirma, anot straipsnio autorių, su rimtomis arabų kriminalinių šeimų klanų keliamomis problemomis susidūrė didieji vokiečių miestai – tokie, kaip Berlynas ir Bremenas. Anot teisėsaugos, Berlyne veikia 15-20 didelių šeimų, kuriose nuo septynių iki devynių asmenų buvo pastebėti atliekantys nusikalstamus veiksmus. Panašios šeimos – daugiausiai iš Libijos – Vokietijoje pasirodė septinto dešimtmečio pabaigoje. Jos supirkdavo pigius būstus ir palaipsniui vežėsi ten savo giminaičius. Dabar jie kontroliuoja didžiąją dalį miesto organizuoto nusikalstamumo. Anot kriminalinės policijos atstovo Dirko Jacobo, arabų šeimyninių klanų nariai kontroliuoja dalį narkotikų rinkos, užsiima vagystėmis ir „rodo savo jėgą“ organizuodami stambius apiplėšimus, įskaitant – pokerio turnyro „Hyatt“ viešbutyje ir didelio prekybos centro „KaDeWe“ grobimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pabėgėliai atvyksta čia be pinigų. Ir jiems yra parodoma, kaip galima greitai ir be ypatingų žinių juos gauti. Poreikis juos priverčia. Ir tas faktas, kad daugelis jų nemoka vokiškai nė žodžio, dar labiau stumia juos į rankas tų, kurie kalbasi su gimtąja jų kalba, teigia vietos ekspertai.

Policininkams, užsiimantiems kova su organizuotu nusikalstamumu, yra žinoma, kad Berlyne jau seniai dominuoja šie stambūs klanai. Pavyzdžiui, vienas iš tokių klanų visiškai perėmęs prostitucijos kontrolę Schönebergo rajone. Jaunoms rumunų prostitutėms, anot policijos, „tenka nuolat mokėti už vietą arabams, kitaip jas sumuša. Beje, su tuo yra susitaikę net ir vokiečių suteneriai, kurie taip pat atiduoda jiems pusę savo pajamų“. Už tai jiems yra suteikiamas „stogas“. Maža to, jie reikalauja mokėti duokles ir iš savo tautiečių: vargu ar Berlyne yra nors vienas kaljanų baras, kuris nebūtų susidūręs su reketu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kam rizikuoti ir automobilį vogti iš gatvės, jeigu jį galima „užsisakyti“?

Paskutinis kriminalinių klanų „mados klyksmas“, anot policininkų, tapo automobilių nuomos kontoros: nusikaltėliai išsinuomoja paprasčiausias patalpas ir išsimokėtinai perka „Mercedes Benz“ ar BMW automobilius. Tokios bendrovės dažniausiai gyvuoja kelis mėnesius. „Dažniausiai jos paskui uždaromos, išsimokėtinai paimti automobiliai yra nurodomi kaip vogti, o iš tiesų jie keliauja į Rytų Europą. Automobiliai su daugiau arklio galių gali būti naudojami ir plėšimams ar kitiems nusikaltimams. O kai pareigūnai ateina į automobilių nuomos bendrovę, jos darbuotojai pateikia klaidingus duomenis, o tai dar labiau apsunkina tyrimą.

REKLAMA

Saugos tarnybos savininkas: Berlynas jau prarastas

Tai, kad su žmonėmis iš tokių klanų geriau nesipykti, rodo ir vieno iš žymiausių Vokietijoje asmens sargybinių Michaelio Kuhro, kuris tuo pačiu valdo ir jo vardo privačią saugos bendrovę, istorija. Būtent jo įmonė užsiima Holivudo žvaigždžių apsauga, kai šios atvyksta į Vokietiją. Po skambaus „Hyatt“ pokerio turnyro apiplėšimo būtent bendradarbiaujant M. Kuhrui su policija, teisėsaugai pavyko nuteisti bent jau dalį nusikaltėlių iš „šeimų klanų“ Berlyne. „Ir man tapo aišku, kad jie niekada apie mane nepamirš“, – pasakoja buvęs pasaulio kikbokso čempionas.

REKLAMA

M. Kuhras apie arabų gaujas BerlyneInfographic

Paskelbus nuosprendį šie spėjimas pasitvirtino, nes buvo gauta informacijos, kad M. Kuhrą sumedžioti buvo pasamdytas žudikas, kuris šiam tikslui jau įsigijo automatinį pistoletą“. Potencialus žudikas jau pradėjo sekti M. Kuhro aplinką, tačiau vietos policijos šulai „rimtam pokalbiui“ išsikvietė šio klano vadus, ir policininkai pareiškė, kad jiems yra žinoma apie šių planus „pašalinti M. Kuhrą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viso to pasekmė tokia, kad dabar asmens sargybinį patį saugo asmens sargybiniai, pažymi „Die Welt“.

„Berlynas yra prarastas. Šios struktūros taip gerai įsitvirtino visose organizuoto nusikalstamumo sferose, kad grįžimas net ir 20 metų atgal jau nebeįmanomas, – tikina M. Kuhras. – Tuo pačiu šie asmenys yra itin pavojingi ir praradę bet kokią pagarbą valdžiai“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų