REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio serijoje Šakių „Vytis“, kaip ir galima buvo tikėtis, sulaukė kovingo Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ pasipriešinimo. Serijoje iki trijų pergalių šakiečiams pavyko išsiveržti į priekį 2:1, o mačas šeštadienį gali tapti paskutiniu tramplinu į finalo ketvertą.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio serijoje Šakių „Vytis“, kaip ir galima buvo tikėtis, sulaukė kovingo Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ pasipriešinimo. Serijoje iki trijų pergalių šakiečiams pavyko išsiveržti į priekį 2:1, o mačas šeštadienį gali tapti paskutiniu tramplinu į finalo ketvertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkakli ir daug jėgų pareikalavusi serija su Jonavos komanda atskleidė tris pagrindinius „Vyčio“ rezervus, kuriais pasinaudojus, ketvirtosios serijos rungtynės Jonavoje galėtų tapti pergalingomis, seriją užbaigus 3:1.

REKLAMA

1. I.Vaitkaus faktorius

Sezono viduryje į Pasvalio „Pieno žvaigždes“ išvykusį Dovydą Rediką pakeitęs Ignas Vaitkus tapo neabejotinu „Vyčio“ atakų lyderiu. 23 metų 196 cm ūgio puolėjas reguliariajame sezone buvo tiesiog nesulaikomas.

Į Šakius atvykęs I.Vaitkus tęsė tai, ką pradėjo „Šilutėje“. Ten vidutiniškai 19,4 taško rinkęs puolėjas dominavo ir „Vytyje“ – 18,6 taško (61 proc. dvitaškiai, 37 proc. tritaškiai, 80 proc. baudos), 3,9 atkovoto kamuolio ir 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA

I.Vaitkus reguliarųjį sezoną baigė kaip rezultatyviausias NKL krepšininkas. Viešojoje erdvėje pasirodė svarstymų, kad sublizgėjęs puolėjas yra vertas jau kitą sezoną praverti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) duris.

Panašu, kad su įtampa „Vyčio“ lyderis nesusitvarkė. Jei per vienuolika reguliaraus sezono rungtynių Šakių komandoje I.Vaitkus nė karto aikštelės nepaliko neįmetęs bent 13 taškų, tai serijoje su „Petrochema-Dextera“ puolėjas pranyko.

Pirmosiose serijos rungtynėse I.Vaitkus demonstravo sau būdingą žaidimą – pelnė 25 taškus (7/12 dvit., 3/6 trit.), išprovokavo 9 pražangas ir surinko 20 naudingumo balų. „Vytis“ pralaimėjo ir komandai gero lyderio žaidimo labai reikėjo antrajame serijos mače Jonavoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ten vaizdas pasikeitė. I.Vaitkus aikštelėje praleido tik 23 minutes, sukrapštė 10 taškų (4/8 dvit., 0/5 trit.) ir negalėjo komandai padėti lemiamu metu. Krepšininkas išnaudojo asmeninių pražangų limitą. Vis dėlto „Vytis“ išvargo pergalę – 67:60.

Trečiasis serijos mačas I.Vaitkui virto tikru košmaru. Puolėjas per 21 minutę vėl išnaudojo asmeninių pražangų limitą ir įmetė tik 4 taškus (2/6 dvit.) bei surinko 2 naudingumo balus. Jis buvo tiesiog nematomas. Tiesa, tai nesutrukdė komandai laimėti.

Be I.Vaitkaus naudingo žaidimo „Vytis“ sugebėjo laimėti abu kartus. Jei ketvirtosiose serijos rungtynėse komandos lyderis imtų žaisti taip, kaip rungtyniavo sezono metu, šakiečiai įgytų didelį pranašumą, o pats I.Vaitkus šiek tiek reabilituotų suteptą savo reputaciją.

REKLAMA

2. Gynyba

Jei I.Vaitkaus slogus žaidimas nesutrukdė „Vyčiui“ persverti serijos rezultato savo naudai, tai skylėta gynyba neleido šakiečiams šioje serijoje aiškiai kontroliuoti situacijos.

Šakiečiai dažnai neatlaiko jonaviškių fizine jėga paremto žaidimo. Išskyrus antrąsias serijos rungtynes, „Petrochemos-Dexteros“ krepšininkai sėkmingai rinko taškus iš artimų distancijų.

Pirmajame susitikime jonaviškiai įmetė 38 taškus iš baudos aikštelės ir dvitaškius metė net 64 proc. tikslumu. Trečiajame susitikime „Petrochemos-Dexteros“ krepšininkai surinko 30 taškų krepšio prieigose ir dvitaškius realizavo 54 proc. taiklumu. Palyginimui, sezono metu jonaviškių dvitaškių pataikymo vidurkis siekė 48,7 proc.

REKLAMA

Kitas žaidimo aspektas, kuris neleidžia „Vyčiui“ perimti rungtynių kontrolės – pražangos. Šakiečiai šioje serijoje taisykles pažeidžia 27,6 karto, kai sezone tai darydavo 21,7 karto.

Pražangos brangiausiai atsiliepė I.Vaitkui, kuris antrąjį ir trečiąjį serijos mačą baigė išnaudojęs asmeninių pražangų limitą. Antrajame susitikime lemiamu metu „Vytis“ taip pat vertėsi be Marijaus Užupio, Pauliaus Beliavičiaus ir Ernesto Serkevičiaus.

Norint į finalinį ketvertą žengti jau ketvirtajame serijos mače, reikia išvengti tokios situacijos, kai lemiamu metu komandai negali padėti svarbiausi žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Baudų metimai

Svarbių rungtynių patirties stoka labai jaučiasi „Vyčio“ žaidėjams stojus prie baudų metimo linijos. Būtent baudų metimai serijoje su „Petrochema-Dextera“ yra labai ryškus šakiečių rezervas.

Reguliariajame sezone „Vytis“ baudų metimus metė 72,7 proc. tikslumu ir pagal šį rodiklį buvo trečias tarp visų turnyro komandų. Antrajame etape baudų metimų taiklumas pakilo – 73 proc.

Tačiau serijoje su Jonavos komanda „Vytis“ „nemokamus“ taškus realizuoja vos 62 proc. tikslumu. Šis skaičius yra skaudus dar ir dėl to, kad per susitikimą šakiečiai vidutiniškai meta net po 28 baudų metimus.

REKLAMA

Labiausiai ranka dreba daugiausiai baudų metimų metančiam Karoliui Brusokui. „Vyčio“ vidurio puolėjas serijoje su „Petrochema-Dextera“ vidutiniškai meta po 8 baudas, kurias realizuoja tik 42 proc. tikslumu.

Nors sezone K.Brusokas baudas meta nelabai geriau nei serijoje su „Petrochema-Dextera“ (46 proc.), ketvirtose serijos rungtynėse jo taiklių baudų metimų gali labai prireikti, ypač svarbiausiomis mačo minutėmis.

Ketvirtasis „Vyčio“ ir „Petrochemos-Dexteros“ ketvirtfinalio serijos mačas Jonavoje įvyks šeštadienį, 16 val.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų