REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pirmadienį prašys Valstybės tarnybos departamento įvertinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkursą.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pirmadienį prašys Valstybės tarnybos departamento įvertinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkursą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirodo, domėtis konkursu – blogai, o nesidomėti juo – dar blogiau“, - pranešime sakė ministrė. Pasak jos, tokia praktika turės būti taikoma visuose konkursuose į ministerijos pavaldžių institucijų vadovų postus.

REKLAMA

Valstybės tarnybos departamento (VTD) vyriausioji specialistė Lina Biekšaitė BNS sakė, kad departamento atstovė NŽT vadovo konkurse D.Mūrienei skyrė 6 balus iš 10.

„Laimėtoja buvo nustatyta, susumavus visų komisijos narių vertinimus - tai yra 7,25 balo“, - teigė ji.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius dėl NŽT vadovo konkurso žada kitą savaitę kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Neslepia ryšių su žemės ūkio ministre

NŽT vadovo konkursą laimėjo Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja Daiva Mūrienė, kurios tėvai neslepia ryšių su žemės ūkio ministre ir jos vyru. Pasak L.Biekšaitės, Valstybės tarnybos departamentas neturi informacijos apie D.Mūrienės tėvų pažintis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio teigimu, Vyriausybės atstovas NŽT vadovo konkurse D.Mūrienei pirmos vietos neskyrė.

Konkurse į NŽT vadovo pareigas stebėtojo teisėmis taip pat dalyvavo visuomeninės organizacijos „Už pilietinę visuomenę“ atstovas.

D.Mūrienės tėvas Regimantas Valiauskas yra rajono savivaldybės administracijos filialo - Gūdžiūnų seniūnas, o motina Zita Valiauskienė - savivaldybės kontrolierė, šiame poste ji dirba nuo 2000 metų. Ministrė V.Baltraitienė kelerius metus buvo tiesioginė Z.Valiauskienės vadovė: 1999 iki 2004 metų vadovavo Kėdainių rajono savivaldybės administracijai, 2004 - 2005 metais buvo rajono merė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, V.Baltraitienė ir Z.Valiauskienė iki Darbo partijos įkūrimo priklausė tai pačiai Naujosios sąjungos partijai, abi su šia partija 2002 metais buvo išrinktos į Kėdainių rajono tarybą. 2008 metais Seimo rinkimuose abi politikės dalyvavo po skirtingų partijų vėliavomis: V.Baltraitienė kaip Darbo partijos atstovė, Z.Valiauskienė kaip Naujosios sąjungos kandidatė. Naujoji sąjunga 2011 metais įsiliejo į Darbo partijos gretas.

Tuo metu R.Valiauskas priklauso Darbo partijai, BNS patvirtino žemės ūkio ministrė. Gūdžiūnų seniūnas taip pat teigia kartais bendraujantis su V.Baltraitienės vyru Regimantu Baltraičiu, jie susitinka medžiotojų renginiuose.

D.Mūrienė konkursą į NŽT vadovo postą laimėjo ketvirtadienį. Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš šių pareigų pasitraukė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų