REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą savo „Facebook” paskyroje paskelbęs, kad naujosios dainos „Papatinka” vaizdo klipo premjeros metu ketina diskutuoti kultūrinio nelankstumo tema ir virti netradicinius cepelinus, atlikėjas Jurgis Didžiulis paprašė gerbėjų dalintis „kitokių” didžkukulių receptais ir įkvėpė iki šiol besitęsiančią diskusiją, įtraukusią ne tik jo draugus, žymius asmenis, bet ir restoranus.

Trečiadienio vakarą savo „Facebook” paskyroje paskelbęs, kad naujosios dainos „Papatinka” vaizdo klipo premjeros metu ketina diskutuoti kultūrinio nelankstumo tema ir virti netradicinius cepelinus, atlikėjas Jurgis Didžiulis paprašė gerbėjų dalintis „kitokių” didžkukulių receptais ir įkvėpė iki šiol besitęsiančią diskusiją, įtraukusią ne tik jo draugus, žymius asmenis, bet ir restoranus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo socialinėje žinutėje J. Didžiulis didžkukulius palygino su lietuvių uždarumu, priimant kitų šalių tradicijas: „Lietuvio sąmonėje cepelinas – tradicijos simbolis, juo liguistai didžiuojamasi, primygtinai siūloma ragauti svetimšaliams. Taip pat primygtinai nekeičiamas ir receptas, tik truputį pavarijuojama varškės ir mėsos įdarais. Deja, su panašiu užsispyrimu kaip nenaudojam įvairesnių prieskonių ir įdarų cepelinams, kartais bijom įsileisti ir kitokias kultūras...” – rašė J. Didžiulis.

REKLAMA

Komentatoriai iki šiol aktyviai dalinasi receptais, o atlikėjas ketina juos išbandyti savo kartu su akordeonistu M. Levickiu ir „Kolumbiečių barzdaskučių sindikatu” sukurtos dainos „Papatinka” vaizdo klipo premjeros metu, nes, pasak jo, minėta daina yra apie kultūrinės įvairovės ir atvirumo jai svarbą.

„Tikiu, kad kuo atviresni būsime kitoms kultūroms ir jų tradicijoms, tuo mūsų pačių visuomenė taps turtingesnė ir „skanesnė”, tradicijas reikia ne saugoti, bet jomis dalintis. Todėl klipo pristatymo metu kartu su visais norinčiais prisidėti virsime neįtikėtiniausius cepelinus – nepatikėsite, kokiais įdomiais receptais, įdarų variantais žmonės ir restoranai pasidalino… Nesuprantu, kodėl iki šiol šis patiekalas dažniausiai būna tik su varške ir mėsa? Tarkim, pica juk gali būti ir havajietiška, ir sicilietiška, su įvairiausiais priedais, o kuo vargšas cepelinas kitoks?” – retoriškai klausė J. Didžiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikinį vaizdo klipą pristatyti ir nestandartinių cepelinų dirbtuves rengti muzikantai ketina kitos savaitės pabaigoje, tačiau visų detalių dar neatskleidžia.

„Pasirodo, kad šios diskusijos šalyje jau seniai reikėjo! Dirbtuves ketiname daryti pas mano draugą italą Gian Luca Demarco, jo kulinarijos studijoje, bet per kelias dienas tiek daug atskirų žmonių ir restoranų įsitraukė į visą šią akciją su savo pasiūlymais, jog panašu, kad turbūt lankysimės ne vienoje vietoje”, – džiaugėsi J. Didžiulis.

Pažadėję patikslinti savo rengiamos akcijos ir vaizdo klipo premjeros detales, kūrybingieji muzikantai visus kviečia ir toliau siūlyti savo receptus bei prisidėti dalyvavimu, bulvėmis, gaminimu ir ragavimu. Pasiūlymais galima dalintis Jurgio Didžiulio „Facebook” paskyroje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų