REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos karinės pajėgos prieš kurį laiką galėjo būti įsibrovusios į Lietuvos teritoriją, bet Lietuvos Vyriausybė nerado reikalo pranešti apie tai Lietuvos žmonėms.

Rusijos karinės pajėgos prieš kurį laiką galėjo būti įsibrovusios į Lietuvos teritoriją, bet Lietuvos Vyriausybė nerado reikalo pranešti apie tai Lietuvos žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Vyriausybės vadovas Butkevičius netgi dabar, kai ši žinia tapo vieša, nedrįsta garsiai kalbėti ir vapa, esą tai esanti „slapta informacija“. Kokia dar „slapta informacija“, jei visą dieną tik apie tai ir kalbėta?

REKLAMA

Premjeras primena „pribaltikos“ sodietį

Bet premjeras mūsų vis viena muistosi ir mykia, it nykus, bailus, perdėm atsargus, ponui skersai kelią pereiti bijantis mužikas. Toks tipiškas "pribaltikos" sodietis, kurį labai myli nūdienė rusiška propaganda - prasčiokiškas, lėtapėdis išsižiojėlis, kuriam "tyla - gera byla", "tik neišsišok", "stiprus ne tas, kuris muša, bet katras atlaiko", "kur čia mums mažiukams lįsti". Pamenat, kaip reagavo švedai, kai jiems, artėjant Riksdago balsavimui dėl gynybos biudžeto, pasirodė, jog kaži koks Rusijos diversantų povandeninis laivas įsibrovė į Švedijos vandenis? Kelias dienas ant ausų stovėjo visa pakrantės apsauga, laivynas, aviacija - šcherų vandenų paviršiumi skraidė priešdiversiniai šnelbotai, į vandenį krito mažosios giluminės bombos, ore gaudė sraigtasparniai su hidrofonais, sonarais ir Kustjägarna, pasirengusiais tiesiai iš sraigto šokti ir pripjauti ryssar diversantus. Visa Švedija - ką ten Švedija, visos Baltijos jūros šalys - stovėjo ant ausų. Net jei rusų ten ir nebuvo, bet esami rusai gavo signalą - su švedais geriau nereikia prasidėti.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia „nemato“ Rusijos grėsmės

O kas pas mus, premjero Butkevičiaus valdomoje Lietuvoje, kai ateina žinia, jog Rusijos diversantai galėjo išsilaipinti šalia Juodkrantės? Tyla ir ramybė. "Tarnybos sureagavo laiku ir tinkamai". O taip, siaurame rate girdėta, kad buvo pernai netikėtos kovos narų pratybos Neringoje, kad pasieniečiams lyg automatus išdavė. O visa Lietuva girdėjo? O kiti NATO partneriai girdėjo? Ne, nes premjeras Butkevičius, kaip ir krašto apsaugos ministras Olekas, nuo pat Rusijos agresijos Kryme dienos Rusijos grėsmės nepastebėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vieni kalbėjo už tai, kad grėsmė yra Lietuvai ir gali Rusija užpulti Lietuvą. Aš tai tuo netikėjau ir dabar netikiu, galiu atvirai pasakyti <...> Ir jūs žinote, kiek žmonių patikėjo, kad yra grėsmė? 70 procentų. O mes su krašto apsaugos ministru, su kitais mūsų partijos lyderiais kalbėjome kitaip“ - čia Butkevičiaus žodžiai 2014 metų birželio 7-ąją vykusiame LSDP prezidiumo ir tarybos posėdyje.

Ir tai iki šiol principinė Butkevičiaus, Oleko ir kitų socdemų pozicija, kuri nenoromis ir per prievartą kito Lietuvai teigiama linkme tik todėl, kad prezidentė Grybauskaitė mano kitaip, o už ją visgi žmonės smarkiai 2014 metais balsavo, skirtingai nei už socdemų kandidatą.

REKLAMA

Ir niekas nuo to laiko nepasikeitė. Kas pajudėjo į gera krašto apsaugoje, tai tik per opozicijos prievartą ir prezidentei spaudžiant, Olekui patyliukais sabotuojant, o Butkevičiui ištysusiu veidu tylint.

Ir nepasikeis, nes šita brazauskinių partija turi įgimtą baimingą pagarbą ir meilę Rusijai. Nes Rusija (tuo metu vadinta Sovietų Sąjunga) juos kadaise pagimdė, ištraukė iš lūšnynų ir ubagynų, "padarė žmonėmis", o paskui, Sovietijai žlugus, padėjo ir rinkimus laimėti, ir pinigų pasidaryti.

Todėl belenkuriam Brazauskiniui lietuviams svetimas Kremlinis vidujai artimesnis, nei lietuviškasis Landsberginis, kuris vis apie Rusijos pavojų šneka ir varškę bei sūrį pelningai pardavinėti Maskvoje trukdo. Bent jau taip save ir savus rinkėjus tikina Brazauskinis, nors visi ekonomistai žino, jog dėl naftos kainų kritimo ir Vakarų sankcijų už agresiją prieš Ukrainą Rusijos pirkėjai tiesiog nebeturi nei dolerių, nei eurų mokėti už mūsų produktus.

REKLAMA

Apie rusų įveržimą sužinojome iš kitų?

Todėl žinia, gauta iš slaptųjų tarnybų (tikėkimės, mūsų, lietuviškų, ne iš NATO partnerių, nes tuomet būtų dviguba gėda), kad apsilankė Rusijos diversantai (veikiausiai "parusnikai" iš 561-osios Atskirosios jūrinės specialiosios žvalgybos stoties, įsikūrusios Parusnoje gyvenvietėje Kaliningrado srityje) turėjo it basliu trenkti per Butkevičiaus & Co galvas: Pasirodo, kol valdantieji vienu balsu neigia tikrą ir tiesioginę Rusijos grėsmę Lietuvai ir Baltijos šalims (apie kurią dar prieš pusantrų metų atviru tekstu perspėjo Britanijos gynybos sekretorius Michael Fallon), rusų Baltijos karinio laivyno žvalgai-diversantai jau treniruojasi Juodkrantėje, kurioje ant kalniuko stovi Lietuvos Karinių jūrų pajėgų ir pasienio apsaugos radarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, apie galimus Rusijos karinių žvalgų ar diversantų įsiskverbimus į Lenkijos teritoriją neoficialiai kalba ir mūsų pietiniai kaimynai.

Išeina, kad dešinieji visą šį laiką buvo teisūs? Išeina, kad Rusijos grėsmė, apie kurią du dešimtmečius kalba nekenčiamiausias politikas Landsbergis, blogiausias premjeras Kubilius ir, o siaube, toji aksominės gestapininkės manieromis pasižyminti buvusi krašto apsaugos ministrė Juknevičienė, tikrai egzistuoja?

Dabartinė valdžia primena Smetoninę

Viešai pripažinti šį visiems akivaizdų faktą - virš premjero Butkevičiaus ir kitų valdančiųjų jėgų. Kas neatitinka Brazauskinių požiūrių apie (ne)egzistuojančią Rusijos karinę grėsmę Lietuvai, tas turi nugulti į gilius stalčius, skirtus slaptai slaptųjų tarnybų informacijai.

REKLAMA

Jei ne vienas sakinys jungtinėje VSD ir KAM Antrojo operatyvinių tarnybų departamento ataskaitoje apie grėsmes Lietuvai, jei ne Seimo Nacionalinio Saugumo ir Gynybos komiteto pirmininko Paulausko interviu, tai apie šį ne tik skandalingą, bet ir realią karinę Rusijos grėsmę Lietuvai liudijantį faktą Butkevičiaus Vyriausybė būtų nutylėjusi.

Nes „nereikia erzinti Rusijos". Nes pradėjus viešai kalbėti apie Rusijos grėsmes Lietuvai, nesupras socialdemokratų rinkėjai ir finansiniai rėmėjai. Nes premjeras Butkevičius, mano nuomone, yra tiesiog bailys - Lietuvos ir visų mūsų nelaimei.

Tai labai gerai paaiškina, kodėl 1940-siais Sovietų Sąjungai okupavus Lietuvą, mūsų diplomatinei tarnybai buvo duotas nurodymas aiškinti užsienyje, esą čia ne okupacija, esą Lietuva vis dar išsauganti savo valstybingumą. Nes tokia sodiečių prigimtis – neigti siaubingą tikrovę, tikintis, jog tokiu atveju tikrovė taps ne tokia siaubinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų