REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Boeing 737 (nuotr. SCANPIX)
23

Oro bendrovės „FlyDubai“ lainerio, praeitą mėnesį sudužusio mėginant nusileisti Rusijos pietiniame mieste Rostove prie Dono, katastrofos priežasčių pagrindinė versija – pilotų klaidos, penktadienį nurodė Tarpvalstybinis aviacijos komitetas (MAK).

REKLAMA
REKLAMA

„Kai lėktuvas mėgino nusileisti iš antro karto, taip pat valdomas rankiniu režimu, jam esant 220 metrų aukštyje (už 4 km nuo oro tūpimo tako) įgula priėmė sprendimą antrąkart apskristi aplink oro uostą ir inicijavo aukštėjimą, perjungusi variklius į kilimo režimą“, – sakoma penktadienį MAK tinklalapyje paskelbtoje ataskaitoje.

REKLAMA

„Skrendant 900 metrų aukštyje, įgulai pastūmus vairalazdę pirmyn, lėktuvo stabilizatorius pasisuko 5 laipsniais, nukreipdamas jį smigti žemyn, dėl ko lėktuvas pradėjo sparčiai žemėti – vertikali perkrova buvo -1 G. Tolesni įgulos veiksmai neleido išvengti lėktuvo susidūrimo su žeme. Susidūrimas įvyko skriejant didesniu negu 600 km/val. greičiu, lėktuvo nosiai nukrypus žemyn daugiau negu 50 laipsnių“, – nurodė tyrėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Iššifravus juodųjų dėžių duomenis, pagrindine tampa versija dėl padrikų pilotų veiksmų, neatitikusių susiklosčiusios nepaprastosios padėties sudėtingomis meteorologinėmis sąlygomis, – anksčiau naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas informuotas šaltinis. – Pagal preliminarius duomenis, pilotai nesugebėjo laiku susiorientuoti susidarius tai padėčiai ir priimti teisingą sprendimą, kad būtų išvengta katastrofos.“

„FlyDubai“ lėktuvas „Boeing 737-800“, skridęs iš Dubajaus į Rostovą prie Dono, sudužo naktį iš kovo 18-osios į 19-ąją, iš antro karto mėgindamas nutūpti oro uoste. Nelaimės metu Rusijoje, sudužus iš Dubajaus į Rostovą skridusiam lėktuvui, žuvo mažiausiai 62 žmonės. Dauguma lėktuvo keleivių buvo Rusijos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši ataskaita tik patvirtina anksčiau nutekintą informaciją, kad lėktuvo pilotai paskutinėmis akimirkomis susiginčijo, kaip elgtis leidžiantis – kilti dar vienam bandymui, ar vis dėlto bandyti leistis.

Taip pat skaitykite: 

Dubajuje „užsišventusi“ rusė pavėlavo į vėliau sudužusį lėktuvą 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų