REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Išvysti Agnės Kuzmickaitės kolekcijos atvyko ir neseniai tėčiu tapęs Jogaila Morkūnas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kasdienis gyvenimas namie - koks jis? Namelio formos kvietime į drabužių dizainerės Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymą slypėjo spalvingo plastilino indelis ir, kartu, atsakymas: kasdienybė yra tokia, kokią ją nusilipdai.

42

Kasdienis gyvenimas namie - koks jis? Namelio formos kvietime į drabužių dizainerės Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymą slypėjo spalvingo plastilino indelis ir, kartu, atsakymas: kasdienybė yra tokia, kokią ją nusilipdai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Ryški, netikėta, faktūriška, stilinga ir skoninga. Tokia gali būti kiekviena diena pagal A.Kuzmickaitę, ketvirtadienio vakarą Vilniaus Menų spaustuvėje pristačiusią 2016 m. pavasariui/vasarai ir būsimam rudeniui bei žiemai skirtą drabužių kolekciją.

REKLAMA

“Į tai, kas dažnam atrodo trukdis, stengiuosi žvelgti kaip į iššūkį ir išnaudoti jį kūrybai. Taip ant žemės išbarstyti dukters žaislai tapo pagrindiniu ryškiaspalvio audinio motyvu, o drabužius puošiančios iškarpų formos aplikacijos — tarsi pastangos suteikti rėmus beribei spalvų ir detalių jūrai”, — kūrybos užkulisius praskleidė drabužių kūrėja, įsimintinus madų šou rengianti jau ketvirtus metus iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Podiumą šįsyk atstojo kambario kontūrus primenanti erdvinė konstrukcija — iš tokios stilizuotos erdvės į viešumą žengė ryškios, drąsios, laisvos, savimi pasitikinčios namų moterys, puikiai atrodančios tarsi be ypatingų pastangų. Žaismingo vaikų sukelto chaoso ant grindų jos neneigia ir nemaskuoja, priešingai, didžiuojasi jo atspindžais ant drabužių bei aksesuarų. Tai - gyvenimo dalis.

Lino drabužius jos tarsi atrado iš naujo — ne kaip išsigelbėjimą kaitrią vasaros dieną kaimo sodyboje, o stilingą alternatyvą šiuolaikiškos miestietės drabužinėje. Lininio audinio bespalviškumą, polinkį glamžytis ir brigzti A.Kuzmickaitė pavertė privalumu, suderinusi jį su prabangiu laikomu aksomu, kailiu, plunksnomis, ryškių spalvų kutais bei tiulio detalėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaismingos kasdienybės įkvėptą drabužių kolekciją kone tobulai papildė brazilų kompanijos “Melissa” aukštakulniai iš plastiko: rafinuoti, elegantiški, sodrių spalvų ir… kvepiantys saldumynais!

“Kuriu moteriai, kuri yra jautri savo laikmečiui, bet nėra akla mados auka. Ji skiria dėmesio savo įvaizdžiui, tačiau neatrodo, kad dėl to ilgai vargo prie veidrodžio. Tas atsainumo prieskonis suteikia papildomo žavesio”, — sakė A.Kuzmickaitė, prie autorinių drabužių subtiliai priderinusi prabangią kompanijos “APM monaco” juvelyriką.

REKLAMA

Dizainerės kūrybos simboliu tapęs drugelis šiemet ypač ryškus — tarsi padalintas į keturias dalis ir nuspalvintas fluorescencinių spalvų žymekliais. Tuo pačiu principu išmarginta ir dalis maudymosi kostiumėlių — toks pajūryje įkvėps nenuobodžauti ir juo vilkinčią poilsiautoją, ir trauks aplinkinių žvilgsnius.

Artėjančiam rudeniui/žiemai A.Kuzmickaitė siūlo jaukias sukneles, megztukus, taip pat aksesuarus iš kašmyro bei merino vilnos. Dalį jų drabužių kūrėja kovo pradžioje pristatė Paryžiuje vykusioje parodoje „Capsule“, kuri yra Paryžiaus madų savaitės dalis.

REKLAMA

“Ryškesnes spalvas, drąsesnius raštus žmonės gana atsargiai įsileidžia į savo spintas, bet tai padarę patiria džiaugsmo lyg vaikai, juodai baltai spalvinimo knygelei suteikę spalvų. Apskritai gyvenime dažno siekis yra sudėlioti gražų, spalvingą paveikslėlį — šeima, vaikai, namai, džiaugsmo teikianti veikla”, — sakė A.Kuzmickaitė, Vilniaus dailės akademijoje ketvirtus metus studijuojanti Meno doktorantūrą ir rudenį sieksianti mokslinio daktaro laipsnio. Jos disertacijos tema – „Kasdienybė kaip kūrybos inspiracija – dizainerio savireflekcija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Menų spaustuvėje A.Kuzmickaitės drabužių kolekciją demonstravo ne tik garsiausios šalies manekenės, bet ir dainininkas Saulius Prūsaitis, jau trečiąsyk ant podiumo pristatantis žmonos kūrybą. Jis rūpinosi ir šventės garso takeliu.

Įspūdingą mados spektaklį A.Kuzmickaitei taip pat padėjo surengti prodiuserė Milda Savickienė, modelių agentūros vadovė Renata Mikailionytė, apšvietimo meistras Eugenijus Sabaliauskas, prisidėję ir prie ankstesnių jos kolekcijų pristatymų. Renginio režisierius — Simas Lindesis. Šukuosenas manekenėms kūrė plaukų stilistas Kęstas Rimdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų