REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį ir sekmadienį Kaune virs salės tinklinio aistros. Legendinėje Kauno sporto halėje vyks Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatų finalai.

Šeštadienį ir sekmadienį Kaune virs salės tinklinio aistros. Legendinėje Kauno sporto halėje vyks Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatų finalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Intriguojančiame vyrų čempionato finale susitiks Vilniaus "Flamingo Volley-SM Tauro" ir Šiaulių "Elgos-Master Idea-SM Dubysos" tinklininkai.

REKLAMA

Vilniečiai šiais metais sėkmingai žaidė Baltijos pirmenybėse ir ten tik per plauką nepateko į pusfinalį. Jiems buvo leista Lietuvos čempionate praleisti reguliarųjį sezoną. Pusfinalyje sostinės ekipa 3-0 nugalėjo Lietuvos čempionės titulą praradusią Marijampolės "Sūduvą".

"Jaustis favoritais - kvaila ir pavojinga. Čia tas pats, kas lenktynėse neišnaudotum sportinio automobilio resursų ir juo važinėtum lyg Gedimino prospektu. Finalai nėra toks pasivažinėjimas ir mes ruošiamės lenktyniauti. Finalą laimės komanda, kuri geriau atlaikys varžovų spaudimą ir suvaldys savo ekipos "bolidą" su didelėmis apsukomis", - vaizdingai artėjantį finalą apibūdino Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa" į finalą pateko gerokai sunkesniu keliu. Šiauliečiai laimėjo reguliarųjį sezoną, tačiau pusfinalyje turėjo išgyventi tikrą trilerį. Penkios rungtynės ir 25 setai - tiek reikėjo šiauliečiams ištverti pusfinalio serijoje su Raseinių "Norvelita".

"Pirmiausia, mes labai džiaugiamės patekę į finalą. Vilniaus klubas jau įrodė, kad yra stiprus klubas - jis vos nepateko į stipriausių Baltijos komandų ketvertuką. Manau, kad tai yra labai geras rezultatas. Jie kiekvienoje pozicijoje turi po stiprų žaidėją ir yra vyresni, bet atsarginis suolelis nėra ilgas. Mes atiduosime visas jėgas ir bandysime kautis. Tikiu savo komanda ir manau, kad bus tikrai įdomi kova", - mintimis dalinosi šiauliečių treneris Modestas Strockis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Esu tikras, kad Šiaulių ekipa finalui turi parengę savo strategiją, tokią turime ir mes. Apie varžovus kalbėti nenorėčiau, jų žaidimą galima bus apibūdinti po paskutini rungtynių sekmadienį", - pridūrė V. Burakinskis. Dėl trečiosios vietos Lietuvos čempionate susitiks "Norvelita" ir "Sūduva".

Lietuvos moterų pirmenybių finale kausis Kauno "Heksa-ASU" ir Jonavos "Achema-KKSC". Šios abi ekipos į finalą pateko skirtingai - kaunietės du kartus iš eilės nugalėjo Vilniaus "SM Tauro-VTC" ekipą, o jonaviškės tik po lemiamų trečiųjų rungtynių pranoko Alytaus "Prekybos-Paramos" tinklininkes.

REKLAMA

Prieš sezoną gerokai sustiprėjusios kaunietės šiemet sėkmingai žaidė Baltijos pirmenybėse, kuriose iškovojo sidabro medalius. Lietuvos čempionės titulą ginsianti "Achema-KKSC" Baltijos čempionate liko aštuntos. Tiesa, tarpusavio rungtynėse šios dvi ekipos pasidalino po pergalę.

"Jeigu tinkamai nebūsime pasirengusios ir nusiteikusios, finale galime būti nubaustos, todėl ruošiamės sunkioms rungtynėms", - sakė Kauno ekipos trenerė Vida Makauskienė.

"Achemos-KKSC" trenerė Lija Darandovienė pripažino, kad jos auklėtinės nebus laikomos favoritėmis ir tai gali išeiti į naudą: "Kaunietės Baltijos lygoje buvo antros, o mes - aštuntos. Dėl to "Heksa-ASU" finale bus favoritė, bet čia viską lems dvejos rungtynės, todėl rankų nuleisti neketiname".

REKLAMA

Dėl bronzos medalių šeštadienį ir sekmadienį kausis jaunosios Vilniaus "SM Tauro-VTC" tinklininkės ir pajėgiomis legionierėmis prieš sezoną pasipildžiusi Alytaus "Prekybos-Paramos" ekipa. Lietuvos čempionatų finaluose yra žaidžiamos dvejos rungtynės. Jei po dviejų susitikimų serijos rezultatas taps lygus 1-1, tuomet iškart po antrojo mačo bus žaidžiamas auksinis setas.

Įėjimas į Kauno sporto halę visą savaitgalį - nemokamas.

Rungtynių laikai:

Šeštadienis.

11 val. Vilniaus "SM Tauras-VTC" - Alytaus "Prekyba-Parama" (moterys)

13 val. Marijampolės "Sūduva" - Raseinių "Norvelita" (vyrai)

15 val. Jonavos "Achema-KKSC" - Kauno "Heksa-ASU" (moterys)

17 val. Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa" - Vilniaus "Flamingo Volley-SM Tauras" (vyrai).

Sekmadienis.

11 val. "Prekyba-Parama" - "SM Tauras-VTC"

13 val. "Norvelita" - "Sūduva"

15 val. "Heksa-ASU" - "Achema-KKSC"

17 val. "Flamingo Volley-SM Tauras" - "Elga-Master Idea-SM Dubysa".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų