REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vaidos pokyčiai (nuotr. asm. archyvo)

Reemigrantė Vaida Jonutė (27) prieš šešis metus išvykusi į Londoną, šiuo metu jau trečią mėnesį įsikūrusi Lietuvoje. Moteris pasakoja, jog būtent Anglijos sostinėje sukūrus šeimą bei susilaukus dviejų vaikų ir prasidėjo didžioji jos lieknėjimo istorija. Vaidai teko išbandyti daug ir įvairių lieknėjimo būdų, o pasitelkti nepaprastą valią ir atsikratyti 30 kg. net porą kartų.

9

Reemigrantė Vaida Jonutė (27) prieš šešis metus išvykusi į Londoną, šiuo metu jau trečią mėnesį įsikūrusi Lietuvoje. Moteris pasakoja, jog būtent Anglijos sostinėje sukūrus šeimą bei susilaukus dviejų vaikų ir prasidėjo didžioji jos lieknėjimo istorija. Vaidai teko išbandyti daug ir įvairių lieknėjimo būdų, o pasitelkti nepaprastą valią ir atsikratyti 30 kg. net porą kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dietos man nesvetimos, kadangi su jomis susidūriau itin anksti, dar būdama 16-kos metų. Norėjosi atrodyti dailiai, tad siekdama atsikratyti per žiemą sukauptų papildomų kilogramų, imdavausi drastiškų priemonių. Nuo mažumės buvau vidutinio kūno sudėjimo, tačiau svetimoje šalyje svoris ėmė augti, kadangi kamavo nauji rūpesčiai, stresas, o tai skatino papildomus užkandžiavimus“, – pasakoja Vaida.

REKLAMA

Sparčiai augantis svoris ir drastiškos dietos

„Vis dėlto, tai buvo tik menka pradžia link mano svorio rūpesčių. Po metų gyvenimo Anglijoje, sukūrus šeimą susilaukėme kūdikio. Deja, vėliau praradau darbą, todėl gyvenimas pasidarė kiek sėslesnis, o vyrą namuose visada pasitikdavau su gardžia vakariene. Gaminti man patiko, tad panorėjus bet kokio patiekalo, jį paruošti nekildavo rūpesčių. Taip gyvenant nejučia pralėkė devyni mėnesiai, per kuriuos priaugau 27 kg (tuomet svėriau 93 kg., o mano ūgis yra 171 cm.). Kaip tada jaučiausi? Drastiškų dietų nesiėmiau, kadangi maitinau vaiką, tačiau dėl stipriai pakitusios svorio savijauta buvo ne kokia. Nustojusi maitinti kūdikį nusprendžiau stengtis kuo greičiau atsikratyti nepageidaujamų kilogramų ir griebiausi vieno populiaraus būdo – Dukano dietos. Jos laikydamasi pasiekiau norimų rezultatų, t.y. užlipusi ant svarstyklių džiugino kg. Visgi, išlaikyti tokį patį svorį buvo be galo sunku, o ir griežtos taisyklės nemenkai išvargino.

REKLAMA
REKLAMA

Pastojus antrą kartą teko nutraukti dietas ir, žinoma, tai smarkiai atsiliepė. Svoris ėmė augti dar sparčiau, bijojau net valgyti, atrodė, kad kiekvienas kąsnis daro žalą kūnui, o aplinkinių spaudimas bei replikos taip pat nekėlė teigiamų emocijų. Taigi, grįžusi iš ligoninės po gimdymo išdrįsau užlipti ant svarstyklių ir skaičiai, tiesiog, pravirkdė, vėl svėriau 93 kg. Tuomet puoliau ieškoti naujų svorio metimo būdų, skaityti lieknėjimo istorijas ir semtis motyvacijos“, – atvirauja pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujas valgiaraštis – stulbinantys rezultatai

„Koks privalo būti maisto racionas, norint, kad svoris kristų, aš jau žinojau, tik savo mitybą padariau kur kas įvairesnę ir spalvingesnę. Pirmiausia, visiškai atsisakiau cukrau bei produktų, kur jo galima rasti bei apribojau vaisių kiekį. Taip pat teko atsisakyti bulvių, kruopų, miltų ir jų gaminių, tačiau viso to vengiau tik tol, kol pasiekiau norimų rezultatų. Atrodo, neliko ką valgyti? Atvirkščiai, mityba tapo kaip niekad spalvinga ir įvairi. Valgiau itin daug daržovių, įvairią liesą mėsą, lašišą, tuną, kiaušinius, liesą varškę, natūralų jogurtą, kefyrą ir daug kitų sveikų produktų. Įprastus riebalus pakeičiau kokybišku alyvuogių bei kokosų aliejumi, avokadais ir riešutais.

REKLAMA

Vadovaujantis šiuo valgiaraščiu per aštuonias savaites atsikračiau 18 kg., o po puspenkto mėnesio – 31 kg. Taip mitinantis niekada nesijaučiau alkana ir nealinau savo organizmo, atvirkščiai nei laikantis dietų. Be to, džiaugiausi atsigavusiais ir nustojusiais slinkti plaukais bei energijos pertekliumi. Tuo metu namų sąlygomis ir sportavau, darydama įvairius raumenų stiprinimo pratimus, tad ne tik atsikračiau daug svorio, bet ir sustiprėjau fiziškai. Rezultatai buvo išties džiuginantys ir stulbinantys, o aplinkiniai neatsistebėjo mano kardinaliais pokyčiais bei ryžtu“, – džiaugiasi moteris.

REKLAMA

Eksperimentai virtuvėje

Ruošiant sveikus patiekalus ir eksperimentuojant virtuvėje Vaidai gimė mintis įkurti asmeninį tinklaraštį, kuriame moteris savo idėjomis dalintųsi su kitais. Facebook svetainėje sukurtas puslapis „Liekna virtuvė“, tiesiog, mirga nuo spalvotų sveikuoliškų patiekalų nuotraukų bei receptų, iš kurių net patys išrankiausi gali rasti sau patinkančių idėjų.

„Besimaitindama sveikai telefonu fiksuodavau ką valgau, kadangi buvo smagu stebėti savo išradingumą – dietą paversti skania ir estetiška. Vyras, matydamas kaip man tai sekasi, pasiūlė idėjomis dalintis su kitais, vėliau tuo užsiimti paskatino ir draugė, tad taip gimė „Liekna virtuvė“. Pradžioje maniau, jog tai bus aktualu nedaugeliui, tačiau palaipsniui puslapis ėmė populiarėti, žmonės pradėjo klausti patarimų, rašyti laiškus ir taip iniciatyva vis augo. Daugelis patalpintų nuotraukų darytos telefonu, o receptai gimsta mano virtuvėje, kadangi ypatingai mėgstu improvizuoti ir kurti unikalius patiekalus“, – sako moteris.

Pasak Vaidos, sulieknėjus ir atsikračius 31kg. gyvenimas grįžo į savas vėžes, vėl atsirado pasitikėjimas savimi. Žinoma, taip pat džiugino sutvirtėjęs kūnas, pamėgtas lengvas sportas bei meilė sveikam maistui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų