REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Marius Šmitas (nuotr. Organizatorių)

Radijo laidų vedėjas, didžėjus ir prisiekęs jėgos aitvarų entuziastas bei treneris Marius Šmitas tarp gausybės pomėgių bei veiklų atranda laiko vis naujiems išbandymams. Būtent tokiu praėjusią naktį jam tapo debiutas projekte „Žvaigždė už baro“.

13

Radijo laidų vedėjas, didžėjus ir prisiekęs jėgos aitvarų entuziastas bei treneris Marius Šmitas tarp gausybės pomėgių bei veiklų atranda laiko vis naujiems išbandymams. Būtent tokiu praėjusią naktį jam tapo debiutas projekte „Žvaigždė už baro“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešėdamas viename populiariausių Kauno kokteilių barų „Basement by BarBar‘a“ dažnas vakarėlių svečias greitai įsijautė į naują vaidmenį. Po vidurnakčio prie „Baro vilkų“ komandos profesionalų prisijungęs naujokas atviravo šiam pasirodymui iš anksto specialiai nesiruošęs: „Visas mano gyvenimas yra improvizacija, tad šis vakaras – ne išimtis. Viską darysiu ekspromtu.“

REKLAMA

Pasak M. Šmito, barmenams reikia išsiugdyti dvi pagrindines savybes – geležinę kantrybę ir gebėjimą skaityti žmonių mintis. Taip pat svarbu, kad netrūktų drąsos fantazuoti kuriant kokteilius. Regis, projekto „Žvaigždė už baro“ debiutantui nepristigo nė vienos iš jų. Jo pasirodymas už baro truko iki pat paryčių. Pradėjęs nuo savo firminio kokteilio, netrukus jis ėmėsi iniciatyvos ir lankytojams pasiūlė kur kas platesnį spektrą savo kūrinių.

REKLAMA
REKLAMA

„Barmenas – subtili specialybė ir labai svarbi mūsų visuomenėje. Tai ne vien gėrimų pilstytojas, bet ir kažkokių magiškų galių turintis burtininkas, psichologas ir žmogus, galintis tam tikrais atvejais koreguoti tavo nuotaiką. Nepaisant visų šio darbo sunkumų, jis turi ir daug privalumų. Vienas tokių – galimybė išgelbėti pasaulį. Na, jei ne visą pasaulį, tai bent vieną kitą žmogų. Be to, čia ne tu turi mokėti už gėrimus, kuriais vaišini merginas, bet jos pačios moka tau ir dar palieka arbatpinigių“, – ne kartą nusikvatojęs kalbėjo naujasis vakaro šeimininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažnai keliaujantis ir daug laiko egzotiškose šalyse praleidžiantis M. Šmitas gerai pažįsta kokteilių barų kultūrą svetur. Anot jo, visuose pasaulio kraštuose ji savita ir skirtinga. Antai kai kuriose Azijos šalyse pašnekovas pastebėjo, kad kokteiliams naudojami ledukai gaminami toli gražu ne iš tyro vandens, todėl tenykščiams atvykėliams siūlo rinktis stipresnius gėrimus arba iš anksto susitaikyti su gresiančiais pilvo negalavimais.

„Per naktį suktis už baro ar dirbti prie didžėjaus pulto ir mikrofono radijo stotyje? Man šie darbai vienodai smagūs. Svarbiausia – daryti tai, kas kiekvienam labiausiai patinka. Tuomet niekada nereikės dirbti. Kai kažkam jauti aistrą, tai visada teiks vien malonumą. Todėl aš ir jaučiuosi laimingas. Esu tikras, kad taip pat pasijuto ir visa šio vakaro publika. Neabejoju, kad barmeno energija įsismelkia į tuos pilstomus skysčius ir persiduoda klientams, todėl aš visus kokteilius dariau lengva ranka ir su puikia nuotaika“, – įspūdžiais po pasirodymo dalijosi M. Šmitas.

Projektas „Žvaigždė už baro“ artėja finišo tiesiosios link. Nuo pernai rugsėjo vykstančios neoficialios pramogų pasaulio garsenybių varžybos tęsis dar mažiausiai mėnesį. Iki šiol klube „Basement“ jėgas išmėgino garsūs aktoriai, muzikantai, šokėjai, sportininkai ir kitų sričių atstovai. Tačiau renginių ciklo organizatoriai užtikrina turintys dar ilgą sąrašą kandidatų į barmenų gretas ir žada artimiausiu metu atskleisti, kas pasirodys už baro kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų