REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Prie Seimo mitinguoti ketinantys kanapių mėgėjai sulaukė teisėsaugos dėmesio – prokurorai aiškinasi, ar išduodant jiems leidimą mitinguoti nebuvo pažeistas visuomenės interesas.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Viešai pasirodžius informacijai apie savivaldybės išduotą leidimą kanapių mėgėjų mitingui, prokurorai kreipėsi į savivaldybę, prašydami pateikti dokumentus, ar išduodant leidimą mitingui nebuvo pažeistas visuomenės interesas, nes Lietuvoje kanapės yra pripažintos taip pat ir narkotine medžiaga“, – BNS ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.

REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrius sostinės savivaldybės paprašė pateikti informaciją ne vėliau kaip iki balandžio 1 dienos.

Savivaldybė BNS informavo pateikusi prokurorams organizatorių prašymą ir savivaldybės administracijos leidimą mitinguoti.

Mitingas vyks balandžio 20 dieną. Jo rengėjai Andrius ir Mantas Ramonai teigia, kad jų tikslas – suburti žmones ir paskatinti viešai diskusijai apie kanapės augalą, pranešė Lietuvos ryto televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Apie marihuanos legalizavimą mitingo organizatoriai nekalba, jie teigia norintys atkreipti visuomenės dėmesį į kanapes, jų panaudojimą medicininiais tikslais.

Tuo metu Vilniaus meras Remigijus Šimašius pareiškė, kad Lietuva yra laisva šalis ir kiekvienas joje turi teisę laisvai reikšti savo nuomonę ir įsitikinimus.

„Manau, kad neturi būti painiojami konkretūs veiksmai ir žodžio laisvė. Žodžio laisvė yra konstitucinis, pamatinis valstybės veikimo principas ir visi turime jį gerbti“, - sakė R.Šimašius. Jo poziciją BNS perdavė atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, kad jeigu kėsinamasi daryti nusikaltimą, linkėčiau pareigūnams jį ištirti ir kaltuosius nubausti“, - teigė R.Šimašius.

Organizatoriai tikisi, kad mitinge dalyvaus iki 500 žmonių.

Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro 2015 metų duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių vartoję kanapių – marihuanos ir hašišo – nurodė apie 19,3 mln. suaugusiųjų (15–64 metų ) ES šalių gyventojų. Dauguma jų – 14,6 mln. arba 11,7 proc. – buvo jaunimas nuo 15 iki 34 metų.

Lietuvos jaunimas yra tarp mažiausiai kanapių produktais besisvaiginančiųjų ES. Tyrimo duomenimis, mūsų šalyje 5 proc. jaunimo per pastaruosius metus vartojo šių kvaišalų. Tačiau bent kartą jų paragavo penktadalis penkiolikmečių-šešiolikmečių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų