REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio ir Pravieniškių pataisos namų pareigūnai įsidarbindami pateikė suklastotus mokslo baigimo dokumentus, pranešė Kalėjimų departamentas.

Panevėžio ir Pravieniškių pataisos namų pareigūnai įsidarbindami pateikė suklastotus mokslo baigimo dokumentus, pranešė Kalėjimų departamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas pareigūnas buvo atleistas, kitas laikinai nušalintas nuo pareigų, jį taip pat ketinama atleisti.

REKLAMA

Kaip informuoja departamentas, Imuniteto skyrius gavo informacijos, kad Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Apsaugos ir priežiūros skyriaus kontrolės ir praleidimų punkto pamainos viršininkas R.P. galėjo būti neteisėtai paskirtas į pareigas, nes pasinaudojo suklastotu aukštojo mokslo diplomu. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R.P. suklastotą Kauno aukštesniosios technikos mokyklos diplomą nusipirko Gariūnų turguje iš nenustatyto asmens. Pretendentų į šį postą buvo reikalaujama turėti bent aukštąjį neuniversitetinį ar aukštesnįjį išsilavinimą, arba iki 1995 metų įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Besidarbindamas R.P. pateikė Kauno aukštesniosios technikos mokyklos aukštesniojo mokslo diplomą, kuriame pažymėta, kad 2007 metais jis baigė Automobilių remonto ir techninės priežiūros specializacijos kursą. Tačiau Kauno aukštesniosios technikos mokykla nuo 2002 metų buvo pervadinta į Kauno technikos kolegiją, šios įstaigos išduodami diplomai buvo ne aukštesniojo, bet aukštojo mokslo, 2007-aisiais jau buvo naudojami ir kitokie diplomų blankai.

Kalėjimų departamentas pažymi, kad dėl padaryto nusikaltimo surinkta pakankamai įrodymų, tačiau ikiteisminis tyrimas 2016-ųjų vasario 15 dieną nutrauktas ir asmuo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Pareigūnas yra atleistas iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 10 dieną Imuniteto skyrius gavo informacijos, kad anksčiau Šiaulių tardymo izoliatoriuje dirbęs ir iš jo už pareigūno vardo pažeminimą atleistas A.L. turėjo suklastotus mokslų baigimo dokumentus. Pasinaudojęs jais jis įsidarbino Panevėžio pataisos namuose.

Nustatyta, kad A.L. darbindamasis Panevėžio pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtoju pateikė 1994 metais išduotą Tytuvėnų mokyklos-agrofirmos specialiojo vidurinio išsilavinimo diplomą. Tiriant jo įsidarbinimą nustatyta, kad pagal vardinės knygos įrašus A.L. Tytuvėnų mokykloje-agrofirmoje nesimokė ir 1994 metais diplomas jam nebuvo išduotas. Šiuo numeriu diplomas 1991 metais išduotas A.L. broliui. 1992-aisiais įstaiga buvo pervadinta į Tytuvėnų žemės ūkio mokyklą. Dėl šio pareigūno veiksmų ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apylinkės prokuratūra. Pareigūnas yra nušalintas nuo pareigų, artimiausiu metu jis bus atleistas.

Už suklastoto dokumento panaudojimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų