REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Danguolė Pleckaitytė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Šiandien socialinėje erdvėje pasklido žinia apie mažiausios moters Europoje Danguolės Pleckaitytės (38) mirtį. Paskutinį kartą moteris viešai pasisakė kovo 28-ąją. 

22

Šiandien socialinėje erdvėje pasklido žinia apie mažiausios moters Europoje Danguolės Pleckaitytės (38) mirtį. Paskutinį kartą moteris viešai pasisakė kovo 28-ąją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Marijampolės kilusi Danguolė išgarsėjo dėl savo mažo ūgio (86 cm), tačiau ją pažinoję žmonės žino, kad ši moteris ypatinga visai ne dėl to. Socialiniame tinkle „Facebook“ žurnalistas Orijus Gasanovas pasidalino jautriu laišku ir žinia apie ypatingos moters netektį:

REKLAMA

„Yra herojai ir yra superherojai. Mažiausia Europos moteris Danguolė Pleckaitytė superherojė buvo ne todėl, kad ji įrašyta rekordų knygose. Jai tai išvis nerūpėjo ir kiekvieną kartą kai kas nors iš kolegų žiniasklaidoje norėdavo tai paminėti, ji vis manęs klausdavo ar reikia. Sakydavau „aišku eik, bus nuotykis, senatvėje prisiminsi“. Eidavo ir po to džiaugdavosi TV studijose sutikusi Radžį, Jampolskį, Stonkų, Merūną. O po filmavimo kartu į Marijampolę grįžti su Irūna Puzaraitė jai buvo turbūt didesnė šventė už Naujųjų metų sutikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Danguolė labiau nei, bet kuris iš mūsų mokėjo džiaugtis pačiomis didžiausiomis smulkmenomis, kurių daugelis nepastebime. Prieš mėnesį skambino klausti ar mačiau, koks didelis mėnulis. Sakiau, kad nemačiau. Pamokė, kad aš per darbus nieko gražaus nebepastebiu. O kiekvieną kartą, kai kur išskrisdavau feisbuke kaldavo komentarą: „paimk mane į lagaminą“.

Ji norėjo pažinti pasaulį, todėl mėnesį trukusi emigracija ir darbas Anglijoje jai buvo didžiausias gyvenimo įvykis. Ne darbas džiugino, o pamatyti kitokį, anglišką dangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, šiandien man pranešė, kad Danguolės nebėra. „Vakar išėjo šuniuką pavedžioti, grįžo namo, susisuko galvelė, parkrito. Šiandien ryte operavo, bet viskas...“, - tokia pabaiga.

Esu tikras, kad tą paskutinį kartą šuniuką vedžiojo irgi su atradimais. Ar paaugusį medį pastebėjo, ar mėnulis vakaro buvo kažkuo ypatingas. Nors visi savo ūgiu esame didesni už Danguolę, iki jos gražaus pasaulio suvokimo mums dar augt ir augt, pabandykime būt kaip ji, džiaukimės kiekviena diena.

Lik sveika, mano mažoji draugute. Paskutinis mūsų selfis, kurį vis prašei įdėt, o aš nerasdavau laiko“, - savo profilyje rašė Danguolės bičiulis ir pasidalino paskutine daryta nuotrauka kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų