REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Pusantros savaitės neveikusi 700 megavatų galios Lietuvos ir Švedijos elektros jungtis „Nordbalt“ trečiadienį vėl tiekia elektrą į Lietuvą. Biržoje šia elektra bus pradėta prekiauti ketvirtadienį, pranešė „Litgrid“.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Litgrid“ nurodo, kad jungtis neveikė, kovo 25-ąją sugedus povandeninio kabelio movai, o kovo 28-ąją sutvarkius gedimą, pradėti įtampos bandymai, kurie sėkmingai baigti antradienį vakare.

REKLAMA

„Gedimo vieta – 6 kilometrai nuo jūros kranto Švedijos teritorijoje – buvo nustatyta praėjusį penktadienį. Gedimas buvo tvarkomas visą šventinį savaitgalį - pažeista kabelio dalis atkasta, ties ja buvo sumontuoti specialūs konteineriai remontui. Keli metrai kabelio ir sugedusi mova pašalinta, kabelio dalys sujungtos nauja atkarpa ir dviem movomis“, - pranešė „Litgrid“.

Elektra kabeliu pradėjo tekėti trečiadienį apie 7 val. ryto, nurodoma „Litgrid“ tinklapyje, o apie pietus jungtis jau veikė maždaug 560 megavatų galia.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau planuota, kad linija neveiks mažiausiai savaitę iki kovo 25 dienos, vėliau terminas atidėtas iki balandžio 8 dienos.

Vasario 24 dieną dėl gedimo Švedijos pusėje „NordBalt“ neveikė daugiau nei keturias valandas, o pernai gruodį kilus gaisrui netoli Nybru keitiklio stoties, jos testavimo darbai buvo sustabdyti iki sausio pradžios.

550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio „NordBalt“ – pirmoji Lietuvos elektros jungtis su Skandinavija. Koncerno ABB pagamintas bei nutiestas kabelis Baltijos jūros dugne sujungė Klaipėdos ir Nybro transformatorių pastotes. ABB taip pat statė jungties keitiklį. Projektą kartu įgyvendina Lietuvos ir Švedijos elektros perdavimo sistemos operatoriai „Litgrid“ ir „Svenska kraftnat“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų