REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis antradienį pranešė, jog yra pasiryžęs pateikti atsistatydinimo pareiškimą.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis antradienį pranešė, jog yra pasiryžęs pateikti atsistatydinimo pareiškimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsistatydinimo pareiškimą ministras sakė įteiksiąs, kai jam tai nurodys premjeras Algirdas Butkevičius. Kita vertus, jis pripažino, kad iš posto yra šalinamas.

REKLAMA

„Aš esu šalinamas, bet ministrui pirmininkui pasakiau, šiandien kalbėjau, kad nebūsiu kliuvinys, kai tik bus pasakyta, nuo katros dienos, tai bus padaryta“, – antradienį per spaudos konferenciją Vidaus reikalų ministerijoje sakė ministras.

S.Skvernelį į vidaus reikalų ministro postą delegavusi partija „Tvarka ir teisingumas“ pareikalavo, kad jis paliktų postą, kai šis pranešė, kad rudenį Seimo rinkimuose dalyvaus su neparlamentine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras tvirtino paklustantis jį delegavusios partijos sprendimui.

„Nebėgu nuo atsakomybės tikrai, buvau pasiryžęs tęsti darbus pradėtus, tačiau po šios dienos sprendimų, neturiu kitos išeities. Kėdės nesilaikau, dėl to tolesnės galimybės darbuotis Vidaus reikalų ministerijoje tiesiog nėra“, – tvirtino S.Skvernelis.

Jis pakartojo premjero Algirdo Butkevičiaus žodžius, kad postą užleis, kai bus rastas kandidatas į vidaus reikalų ministrus.

Ministras vylėsi, kad jam dar bus leista baigti svarbius darbus. Jis pabrėžė stengęsis dirbti nesiveldamas į politinius žaidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Būdamas vidaus reikalų ministrui dirbau sąžiningai ir nuoširdžiai, dariau sprendimus, kurie nebuvo padaryti keletą metų ir dešimtmečių. Procesai yra išjudinti, jie juda į priekį, neabejoju, kad bus įgyvendinti. Nedalyvavau ir nedalyvauju politiniuose žaidimuose, tegul tai daro tie, kurie taip įpratę, kuriems valstybės ir visuomenės interesai yra kažkur apačioje, kuriems svarbiausia – partinė priklausomybė, partinis lojalumas ir partinis paklusnumas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Jis tvirtino nematęs problemos eiti vidaus reikalų ministro pareigas, kol nėra registruotas kandidatu. Juoba, kad į vidaus reikalų ministrus jis buvo paskirtas ne kaip politikas, o kaip specialistas. Tuo metu jis ėjo policijos generalinio komisaro pareigas.

REKLAMA

S.Skvernelis svarstė, kad iki rinkimų jį norima pastumti iš viešojo lauko.

„Matyt, irgi yra noras tam tikras, kad išnykčiau iš visuomenės gyvenimo, matyt, galiu pasakyti visiems, kad to nebus. Kas mano charakterį žino, tai turbūt net neabejoja tuo, aš tikrai bendrausiu žmonėmis, susitelksiu į bendraminčių telkimą, į problemų ne tik identifikavimą ir siūlymą spręsti. Keliausiu po Lietuvą, aplankysiu, jeigu žmonės priims, kiekvieną Lietuvos trobą“, – sakė jis.

S.Skvernelis vylėsi, kad bus rastas tinkamas naujas Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

„Tikiuos, kad tiek premjeras, tiek prezidentė neleis, kad partija, kuri iš tikrųjų yra įtariama korupcinėje byloje, galėtų paskirti savo atstovą vidaus reikalų ministru, kuris vadovauja, jeigu neklystu, keturioms kriminalinės žvalgybos institucijoms ir penkioms ikiteisminio tyrimo institucijoms. Tikiuosi, kad bus rastas tikrai valstybėje išmintingas sprendimas ir bus paskyrimas toks, kuris nesukels abejonių ir grėsmių tiek pradėtoms byloms, tiek ir darbui ministerijoje“, – teigė besitraukiantis ministras.

S.Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų rudens.

 

Taip pat skaitykite:

Premjeras Algirdas Butkevičius: Saulius Skvernelis turės atsistatydinti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų