REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ krepšinio komanda įgauna pagreitį. Šiauliečiai trečius metus iš eilės pateko į Baltijos lygos (BBL) čempionato finalą. LKL pirmenybėse jie po keturių nesėkmių iš eilės šventė tris pergales per pastarąsias ketverias rungtynes ir tik vienu tašku nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

„Šiaulių“ krepšinio komanda įgauna pagreitį. Šiauliečiai trečius metus iš eilės pateko į Baltijos lygos (BBL) čempionato finalą. LKL pirmenybėse jie po keturių nesėkmių iš eilės šventė tris pergales per pastarąsias ketverias rungtynes ir tik vienu tašku nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BBL pusfinalyje Saulės miesto ekipa dukart nepaliko prošvaisčių Panevėžio „Lietkabeliui“, kuriam buvo sykį pralaimėjusi Lietuvos krepšinio lygoje. Joje „Šiauliai“ pakilo į šeštąją vietą ir tik dviem pergalėmis atsilieka nuo penktojoje pozicijoje esančio Utenos „Juventus“.

REKLAMA

Baltijos lygos lemiamoje serijoje Gedimino Petrausko auklėtiniai sukryžiuos ietis su buvusio žalgiriečio Gerdo Kullamae's diriguojamu Estijos čempionu Tartu „Rock“, kuriam atstovauja ir du lietuviai – gynėjas Evaldas Žabas bei vidurio puolėjas Karolis Petrukonis. Pirmasis mačas vyks kovo 29 d. Tartu mieste, o atsakomasis balandžio 6-ąją – Šiauliuose.

Šiaulių krepšininkai užpernai ir pernai triumfavo BBL čempionate. Portalas tv3.lt pakalbino ekipos strategą G. Petrauską.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip apibūdintumėte „Rock“ klubą?

– Mes esame panašaus lygio komandos. Varžovai turi neblogo lygio legionierių iš JAV – puolėją Brianą Harperį. Žabą gerai pažįstame nuo to laiko, kai jis žaidė „Lietkabelyje“. Tai individualiai pajėgus krepšininkas, kuris gali nulemti rungtynių baigtį. Petrukonio vaidmuo Estijos komandoje ne toks svarbus. Problema ta, kad beveik neturėsime laiko ruoštis BBL finalui. Dabar visą dėmesį esame sutelkę rytdienos LKL rungtynėms su „Vytautu“.

– Šį sezoną rungtyniaujate labai banguotai, o dabar klupdote beveik visus varžovus. Kuo tai paaiškintumėte?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Gana ilgai komplektavome komandą, todėl sezonui pradėjome rengtis vėlai. Kai kurie legionieriai ilgai negalėjo atvykti. Pavyzdžiui, Assemas Marei'us atstovavo Egipto rinktinei. Gruodžio, sausio mėnesį žaidėme labai mažai rungtynių, tai mus išmušė iš vėžių. Šiaulių arena tuo metu buvo užimta, vyko daug renginių. Paskui klastingą papilvės raumens traumą patyrė mūsų įžaidėjas Paulius Dambrauskas, kuris šį sezoną tikriausiai nebepasirodys aikštėje. Kurį laiką susižeidę buvo Gintaras Leonavičius, taip pat Marei'us.

REKLAMA

Dabar daugelis krepšininkų išsigydė traumas. Dambrausko netektis suvienijo komandą. Amrikietis įžaidėjas Michaelynas Scottas atsikratė įtampos ir rungtyniauja vis naudingiau.

– Sustiprėjo ar susilpnėjo jūsų ekipa, kai į „Lietuvos rytą“ išėjo Artūras Jomantas, o pas jus grįžo Rokas Giedraitis?

– Džiaugiuosi, kad komanda neišsibalansavo. Kai turėjome Artūrą, dažnai įgydavome pranašumą prieš varžovus lengvojo krašto puolėjo pozicijoje dėl gero Jomanto žaidimo nugarą į krepšį. Be to, jis gerai ginasi. Rokas pavojingesnis oponentams, kai žaidžia veidu į krepšį. Jis greitai bėga į puolimą, todėl pradėjome žaisti aukštesne sparta.

REKLAMA

– Kokį tikslą keliate LKL čempionate? Ko gero, labai svarbu reguliariajame sezone išsaugoti šeštąją vietą, kad pirmajame atkrintamųjų varžybų rate išvengtumėte akistatos su Vilniaus „Lietuvos rytu“, kuris tikriausiai liks antras?

– Mes apie tai negalvojame, į priekį taip toli nežiūrime. Galvojame tik apie artimiausią mačą. Nusiteikiame taip, kad kiekvienos rungtynės yra pačios svarbiausios. Šis LKL čempionatas nenuspėjamas. Netgi patys stipriausi klubai neretai turi vargo su kitomis komandomis.

– LKL pirmenybėse pagal tritaškių taiklumą esate paskutiniai, pagal dvitaškių – priešpaskutiniai, o pagal baudų pataikymą – treti nuo galo. Be to, tarp visų klubų atliekate mažiausiai rezultatyvių perdavimų. Kodėl?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Nors atliekame mažai perdavimų, mūsų komandoje tikrai nėra individualistų. Kai prastas pataikymas, automatiškai mažiau būna ir rezultatyvių perdavimų. Mes dažnai žaidimą grindžiame per aukštaūgius – Marei'ų, Davidą Dudzinskį, jems neretai tenka atlikti sunkius, darbinius metimus, todėl ir pataikymo procentas nėra geras. Pastaruoju metu per treniruotes daug dirbame ir bandome pagerinti taiklumą. Džiaugiuosi, kad mes esame vieni geriausių pagal atkovotus, perimtus kamuolius, darome mažai klaidų.

– Treneri, Šiauliuose dirbate nuo 2012 metų. Ar nepabodo? Šį sezoną baigsis jūsų sutartis su „Šiauliais“. Gal bandysite patekti į aukštesnio lygio klubą? Anksčiau jus kvietė „Lietuvos ryto“ vadovai, siūlė vyriausiojo trenerio asistento pareigas.

– Turbūt visi treneriai, žaidėjai nori pasiekti aukštesnį lygį. Taip pat ir aš. Žiūrėsime po sezono. Šiauliuose man neatsibodo. Gali taip nutikti, kad čia liksiu ir toliau. Apie tai šiuo metu negalvoju. Dabar svarbiausia laimėti BBL čempionatą, kuo geriau pasirodyti LKL. Vasarą irgi turėsiu daug darbo – treniruosiu Lietuvos U-17 rinktinę, ruošimės pasaulio čempionatui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų