REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant vienai seniausių lietuvių tradicinių švenčių – Velykoms – dažnas suka galvą, kokiais patiekalais šiemet nustebinti savo artimuosius. Akivaizdu, kad ne kiekvienas į savo meniu išdrįs įsileisti gurmaniškus valgius, visgi, nesinori pamiršti ir tradicinių iš senų laikų išlikusių šventinių patiekalų. Patarimais, kaip per Velykas įdomesniais tradicinių patiekalų skoniais pradžiuginti šeimos narius, dalinasi profesionalai, pristatę puikų ėriuko kojos, ruoštos garuose, receptą. Ėriuko koja ruošta garuose

Artėjant vienai seniausių lietuvių tradicinių švenčių – Velykoms – dažnas suka galvą, kokiais patiekalais šiemet nustebinti savo artimuosius. Akivaizdu, kad ne kiekvienas į savo meniu išdrįs įsileisti gurmaniškus valgius, visgi, nesinori pamiršti ir tradicinių iš senų laikų išlikusių šventinių patiekalų. Patarimais, kaip per Velykas įdomesniais tradicinių patiekalų skoniais pradžiuginti šeimos narius, dalinasi profesionalai, pristatę puikų ėriuko kojos, ruoštos garuose, receptą. Ėriuko koja ruošta garuose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5 žmonėms reikės:

1,5 kg ėriuko kojos 3 a. š. juodųjų pipirų 3 a. š. druskos 4 š. medaus 2-3 šakelės rozmarino 4 š. garstyčių 2 š. alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Gaminimas:

- Pirmiausia labai gerai nuplauti mėsą, apipjaustyti riebalų perteklių.

- Padaryti keletą įpjovimų visose pusėse, taip geriau įsigers marinatas. Galima ir pabadyti.

- Lygiomis dalimis sumaišyti medų ir garstyčias, sudėti rozmariną, įpilti aliejaus, dėti druską ir pipirus. Šiuo marinatu ištepti ėriuko koją ir palikti per naktį pasimarinuoti.

- Garų orkaitėje paruošti 120 laipsnių temperatūrą ir 80% drėgmę, pašauti ėriuko koją 4 valandoms.

REKLAMA
REKLAMA

- Mėgstantiems paskrudusią mėsytę, galima dar pašauti į 220 laipsnių orkaitę pasirinkus griliaus funkciją 20-30 minučių pagal tai, kiek apskrudusios mėsos norima.

Garnyrą galima rinktis pagal savo pomėgius. Patarimas – garuose ruošiantis ėriuko kojai, pridėkite ten mėgstamų daržovių, bulvių, kurios lygiai taip pat puikiai ir sveikai išvirs garuose. Normaliai žmogui pagrindinio patiekalo pakanka 150-170 g mėsos (skaičiuojama jau be kaulo), tačiau pataria nepamiršti, kad bus valgoma dar ir kitų patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų