REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Edgaras Jankauskas (nuotr. Pauliaus Jakelio)

Po kontrolinių rungtynių Rumunijoje Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas nepaisant rezultato buvo patenkintas, jog žaidėjai įvykdė nustatytas užduotis ir pademonstravo kovingą žaidimą.

10

Po kontrolinių rungtynių Rumunijoje Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas nepaisant rezultato buvo patenkintas, jog žaidėjai įvykdė nustatytas užduotis ir pademonstravo kovingą žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmose šių metų kontrolinėse rungtynėse Lietuvos vyrų futbolo rinktinė minimaliu rezultatu nusileido Europos čempionato dalyvei Rumunijai. Vienintelį įvartį FIFA reitinge 16-ąją vietą užimantys rumunai įmušė antrojo kėlinio viduryje įspūdingu smūgiu iš toli.

REKLAMA

Komentarai po rungtynių:

Treneris Edgaras Jankauskas:

„Mūsų turėtą planą vyrai išpildė pilnai. Žinojome kokia galinga Rumunijos rinktinė, kaip ji atakuoja. Atėmėme tuos ginklus, kuriais jie pasižymi. Uždarėme kraštus, bet jie susidarė galimybę įmušti tolimu smūgiu. Be abejo, tai aukšto meistriškumo komanda, ko gero aukštesnio už mūsų, tačiau atsidavimu jiems nenusileidome, sąžiningai vyriškai kovėmės. Varžovams nebuvo lengva pasiekti pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tenkina debiutavęs Edvinas Girdvainis? Bent dabar, po rungtynių, esu patenkintas - manau kad jis sužaidė puikiai. Bet nenorėčiau vieno išskirti, visi komandos žaidėjai atidavė visas jėgas."

Puolėjas Lukas Spalvis:

"Manau, kad rungtynės buvo neblogos. Žinojome, ką turėjome daryti aikštėje, turėjome savo žaidimo braižą. Mūsų tikslas uždaryti plotus, apsiginti ir greitai pereiti į ataką. Manau, kad tas gerai pavyko, daug ką išpildėme.

Antrajame kėlinyje gerai pradėjome, pirmas 10-15 minučių paspaudėme varžovus. Bet nuostabiu įvarčiu mus „nuginklavo". Gražus įvartis, belieka pasveikinti varžovus. Nuo tokių įvarčių sunku apsiginti. Šiek tiek pritrūko sėkmės. Jie neturėjo daug progų, vieną kitą po kampinio, bet įvartis nebuvo po susikurtos progos."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynėjas Vytautas Andriuškevičius:

„Optimizmo buvo labai daug, treneris mumis tiki, įkvėpė daug pasitikėjimo. Net jei pralaimėjome 0:1, galime tikrai geriau. Tačiau trečia diena esame kartu, dar reikia laiko.

Galbūt Rumunija ir neatitinka 16 vietos pasaulio reitinge, bet buvo stiprus varžovas ir davė gerą pamoką. Antrajame kėlinyje šiek tiek trūko jėgų. Galbūt reikėjo daugiau palaikyti kamuolį, dažnokai jį prarasdavome pereinant į ataką. Varžovai įmušė tikrai gražų įvartį, nei gynėjas, nei vartininkas nelabai galėjo pagelbėti."

REKLAMA

Saugas Mantas Kuklys:

„Treneris įvedė daug ką naujo, papasakojo, kokį nori iš mūsų matyti braižą. Stengemės įvykdyti. Žiūrėsime, reikės analizuoti, gerinti savo žaidimą. Rungtynės buvo sunkios, žaidėme prieš gerą komandą. Netenkina rezultatas, bet nemanau, kad žaidimas kbuvo blogas. Visada geriau žaisti prieš stipresnius priešininkus, nes gauni daugiau patirties ir grūdiniesi tolesnėms kovoms."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų