REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Norvegijoje nužudyto lietuvio bus teisiami du jauni biržiečiai – 30-metis S.I. ir 27 metų D.M.

Dėl Norvegijoje nužudyto lietuvio bus teisiami du jauni biržiečiai – 30-metis S.I. ir 27 metų D.M.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Navickas teismui perdavė bylą, kurioje du vyrai kaltinami 31 metų kraštiečio nužudymu Norvegijoje. Policijos teigimu, jauno vyro mirtimi pasibaigė mažareikšmis konfliktas, kilęs grupei lietuvių švenčiant gimtadienį.

REKLAMA

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, biržietis T.M. buvo nužudytas 2011 metų žiemą Revetal gyvenvietėje. Įtariama, kad trejus metus Norvegijoje statybininku dirbęs vyriškis smurto auka tapo vasario 20 dienos paryčiais. Sunkiai sužeistas lietuvis buvo nuvežtas į ligoninę Osle, tačiau po paros mirė.

Panevėžio policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Tomas Glotovas sakė, jog iš pobūvio išprašyti įtariamieji paryčiui grįžo ir galimai užpuolė į kiemą parūkyti išėjusį T.M.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą iš pradžių atliko Norvegijos teisėtvarkos pareigūnai, o 2014 metų pradžioje jie tyrimą perdavė Lietuvos kolegoms.

Kaltinimai dėl nužudymo bendrininkų grupėje pareikšti dviem Biržų gyventojams, vienas iš jų taip pat įtariamas tą pačią naktį, kai buvo mirtinai sužalotas T.M., pavogęs kitam lietuviui priklausantį automobilį BMW. Abu įtariamieji anksčiau yra teisti.

Prokuroro A.Navicko teigimu, į teismą perduota sudėtinga byla.

„Tyrimas buvo pradėtas Norvegijoje, vietos pareigūnai dirbo vadovaudamiesi savo šalies ikiteisminio tyrimo atlikimo normomis, kurios skiriasi nuo Lietuvoje galiojančių įstatymų. Todėl tyrimą perėmus Panevėžio policijai ir prokuratūrai, reikėjo tikslinti kai kuriuos bylos duomenis, atlikti daugybę vertimų. Be to, dauguma liudytojų taip pat gyvena Norvegijoje, buvo sunku juos apklausti“, – sakė A.Navickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų