REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Naktį per reidą įkliuvo šeši girti vairuotojai nuotr. Broniaus Jablonsko

Naktį per Kelių policijos reidą Vilniuje buvo sulaikyti šeši girti vairuotojai, du jų nuo policijos bandė bėgti, tačiau buvo sulaikyti.

48

Naktį per Kelių policijos reidą Vilniuje buvo sulaikyti šeši girti vairuotojai, du jų nuo policijos bandė bėgti, tačiau buvo sulaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmos gaudynės įvyko penktadienį apie 23 val. Geležinio Vilko gatvėje. Stabdant nuo Šeškinės kalno besileidžiančius automobilius nesustojo „Ford Fiesta“. Bėglys tespėjo nuvažiuoti apie 300 metrų – prie sankryžos su Žalgirio gatve vairuotojas buvo sulaikytas.

REKLAMA

Į alkoholio matuoklį pažeidėjas įpūtė 1,44 prom. Vairuotojas greičiausiai bus baudžiamas tik už girtumą. Vyriškis teisinosi nepastebėjęs iš karto, kad yra stabdomas ir nespėjo daug nuvažiuoti.

Klausiamas, kodėl sėdo prie girtas rusas šmaikštavo, kad Lietuvoje tuoj bus karas: „Švenčiu, nes Rusija išvedė kariuomenę iš Sirijos, dabar puls Lietuvą. Dėl to labai pergyvenu, man neurozė dėl to. Žiauriai bijau karo“. Kvailas užuominas laidančio vyro automobilis uždarytas į policijos saugomų automobilių aikštelę, nes teismas jį gali konfiskuoti. Girtas vyriškis įkliūva ne pirma kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitos, jau didesnės gaudynės prasidėjo šeštadienį jau gerokai po vidurnakčio: iš senamiesčio išniręs „Audi“ nesustojo T. Vrublevskio gatvėje. Stabdomas sumažino greitį, tačiau nuriedėjęs už pareigūnų netikėtai pradėjo didinti. „Audi“ nusuko T. Kosciuškos gatvės link, važiavo net ir priešpriešinėmis eismo juostomis. Policijos ekipažai „Audi“ prisivijo. Supratęs, kad vairuoja gerokai blogiau nei policininkai, bėglys užlėkė ant šaligatvio ir su dviem bičiuliais palikęs „Audi“ nėrė į Kalnų parką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant šlaito sučiuptas bėglys į alkoholio matuoklį įpūtė 1,69 prom. - tai vidutinis girtumas. Bėglio draugai buvo paleisti – pastvėrę alkoholio butelius jie kažkur nuėjo.

Bėglys neturi vairuotojo pažymėjimo, be to jis sakė, kad yra teistas lygtinai.

„Tai paskutinis skambutis man“, – policijai verkšleno sulaikytasis. Anot jo, jis buvo nuteistas už tai, kad kažkam sulaužė ir peršovė koją. Kalėjimo už tai jis išvengė. Už naktinį incidentą vairuotojas dabar greičiausiai bus siunčiamas atlikti bausmės į pataisos namus. Protokolą už vairavimą girtam ir bandymą sprukti surašę pareigūnai bėglį paleido – kaip jį bausti ir, ar siųsti į kalėjimą, spręs teismas. Automobilį policija uždarė į savo aikštelę, teismas greičiausiai konfiskuos „Audi“.

REKLAMA

Paleistą pažeidėją pasitiko sugrįžę jo draugai – trijulė sėdo į taksi ir nuvažiavo toliau švęsti. Kol buvo aiškinamasi su „Audi“ ekipažu, čia pat T. Kosciuškos gatvėje įkliuvo dar „Mercedes-Benz“ vairuotojas. Izraelio pilietis įpūtė 0,82 prom.

Paryčiais, sumažėjus srautui, policija nusprendė nestovėti gatvėse – tikrinti vairuotojus patruliuodami automobiliais. Buvo sulaikyti dar du – Ukmergės gatvėje įkliuvo girtas kinas. Jis buvo sučiuptas, kai apie įtartinai iš centro važiuojantį automobilį pranešė kiti vairuotojai. Pažeidėjas įpūtė 1,23 prom. Paryčiais Vilniaus gatvėje buvo sustabdytas BMW, jo vairuotojas įpūtė 0,52 prom. Dar vienas girtas pažeidėjas buvo sučiuptas Vilkpėdės gatvėje pačioje reido pradžioje. „VW Golf“ vairuotojas įpūtė 0,94 prom.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų