REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Laura Asadauskaitė (nuotr. Alfredo Pliadžio)

2017 metais Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) Druskininkuose rengs Pasaulio taurės finalą. Ženklią paramą šiam renginiui skirs bendrovė „TOP sport“, sutikusi finansuoti projektus, kuriems lėšų neskyrė Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas (KKSRF).

16

2017 metais Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF) Druskininkuose rengs Pasaulio taurės finalą. Ženklią paramą šiam renginiui skirs bendrovė „TOP sport“, sutikusi finansuoti projektus, kuriems lėšų neskyrė Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas (KKSRF).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Kūno kultūros ir sporto departamente surengtoje spaudos konferencijoje LŠPF vadovai kvietė žiniasklaidos atstovus ir visą sporto bendruomenę svarstyti, ar dabar mūsų šalyje kasmet vykstantys įvairūs tarptautiniai sporto renginiai suteikia Lietuvai tiek naudos, kiek galėtų.

REKLAMA

„Visi žinome ir kalbame, kad Europos, pasaulio čempionatai, kiti tarptautiniai renginiai yra skirti Lietuvos įvaizdžiui formuoti, garsinti mūsų šalį ir jos galimybes, pritraukti turistų, - sakė LŠPF prezidentas Vaidas Barakauskas. - Tačiau norint surengti šiuos tikslus galinčius pasiekti renginius, reikia jiems nuosekliai rengtis, atlikti daug darbo įvairiose srityse. Esame parengę šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo komunikacijos planą, kai kurioms priemonėms įgyvendinti prašėme paramos iš KKSRF, tačiau mūsų projektas buvo atmestas.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LŠPF atstovų, kitais metais lėšų renginiui tikriausiai bus skirta. Tačiau tai įvyks likus vos 4 mėnesiams iki renginio.

„Ar galima per tiek laiko surengti aukšto lygio renginį, kuris sukurtų maksimalią vertę Lietuvai? Tikrai ne. Taip galima surengti turnyrus tik tiek, kad jie įvyktų. Tačiau ar tokių tarptautinių čempionatų tikrai reikia Lietuvai? - klausė V. Barakauskas. - Tikrai nepriekaištaujame KKSRF tarybai, galbūt kiti projektai buvo svarbesni, gal šiuo metu prioritetai sudėlioti kitaip? Tik norėtume paskatinti diskusiją apie šiuos prioritetus. Nacionalinės sporto tarybos pritarimą pasaulio taurės finalo rengimui Lietuvoje gavome dar 2014 metų pabaigoje, esame parengę turnyro viziją, išsikėlę trumpalaikius ir ilgalaikius tikslus, esame parengę tam tikrus konkrečius planus, jau atlikome ir keletą svarbių darbų. Tačiau norėtume, kad maksimalios naudos Lietuvai sukūrimas būtų mūsų visų bendras tikslas ir tas pats galiotų rengiant visus čempionatus Lietuvoje, ne tik šiuolaikinės penkiakovės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu visas LŠPF dėmesys yra skiriamas sportininkų pasirengimui Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė Brazilijoje gins olimpinės čempionės titulą, tikimasi, kad olimpinius kelialapius taip pat pelnys Justinas Kinderis ir dar viena mergina.

„Laura ir Justinas šiuo metu turi visas sąlygas, kokių reikia: abu mėnesį treniravosi JAV olimpinėje bazėje Kolorado valstijoje, stengiamės kuo geriau pasirūpinti ir kitais sportininkais, - sakė LŠPF prezidentas. - Todėl galimybes skirti lėšų iš federacijos biudžeto kitų metų pasaulio taurės finalui dabar nėra. Laimei, turime tokius rėmėjus, kurie sutiko finansuoti projektus, kuriems lėšų neskyrė KKSRF. Galiu tik pasidžiaugti, kad „TOP sport“ žengė šį žingsnį ir padės srityje, kuri gali sukurti daug papildomos vertės Lietuvai.“

REKLAMA

Spaudos konferencijos metu LŠPF ir „TOP sport“ pratęsė prieš metus užsimezgusio bendradarbiavimo sutartį.

„Šiuolaikinė penkiakovė mus žavi tuo, kad čia yra pergalių tęstinumas. Kaip skelbia LŠPF šūkis, yra pergalių tradicija, - teigė „TOP sport“ vadovas Gintaras Staniulis. - Baigė karjeras Andrejus Zadneprovskis ir Edvinas Krungolcas, iškilo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Justinas Kinderis. Po jų ateina jaunesnė karta su Ieva Serapinaite, Gintare Venčkauskaite ir kitomis merginomis. Dar toliau yra Aurelija Tamašauskaitė ir Dovydas Vaivada. Smagu, kad turime tokią sporto šaką, kuri sugeba nuolat išugdyti aukščiausio lygio sportininkus.“

REKLAMA

Beje, šiuolaikinė penkiakovė yra pirmoji individuali sporto šaka, kurią prieš metus pradėjo remti „TOP sport“.

„Bendradarbiavimu esame patenkinti, todėl padėsime ir susidariusioje padėtyje dėl turnyro Druskininkuose. Matome, kad federacija nori surengti aukšto lygio turnyrą, pati sau kelia kartelę labai aukštai, galima sakyti, lygiuojasi į „EuroBasket 2011“ standartus. Todėl laikome savo pareiga prisidėti ir padėti. Be abejo, norėtųsi, kad visų čempionatų organizatoriai į tokias situacijas nepatektų, tikiuosi, kad ši spaudos konferencija paskatins diskusiją visuomenėje ir ateityje federacijos galės dirbti taip, kad sukurtų šaliai kuo didesnę naudą“, - sakė G. Staniulis.

Šiuolaikinės penkiakovės 2017 metų pasaulio taurės finalas vyks birželio 23-25 dienomis. Šis renginys bus ir oficialus naujojo Druskininkų sportininkų rengimo centro atidarymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų