REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Olivier Hanlanas (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos rungtynėse stos į kovą su Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Lietuvos čempionai „Top 16“ varžybose per 10 turų iškovojo dvi pergales, o iš paskutinių šešių dvikovų laimėjo vos vieną.

12

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos rungtynėse stos į kovą su Pirėjo „Olympiacos“ komanda. Lietuvos čempionai „Top 16“ varžybose per 10 turų iškovojo dvi pergales, o iš paskutinių šešių dvikovų laimėjo vos vieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena svarbiausių nuolatinio žalgiriečių klupinėjimo priežasčių – katastrofiškai pablogėjęs kanadiečio Olivier Hanlano žaidimas. Jo statistika pastaruoju metu suprastėjo neįtikėtinai. Reikia konkretumo? Prašom. Faktų – per akis.

REKLAMA

Reguliariojo sezono pabaigoje ir „Top 16“ etapo pradžioje šis gynėjas buvo tapęs aiškiu „Žalgirio“ puolimo lyderiu. Per penkerias rungtynes iš eilės (su „Barcelona“, „Panathinaikos“, „Laboral Kutxa“, „Brose Baskets“, „Real“) vikrusis antrosios linijos žaidėjas pelnė dviženklį taškų skaičių ir rinko po 15,2 taško. Tuose mačuose dvitaškius vidutiniškai metė 55 proc. taiklumu. Kauniečių sirgaliai, treneriai iš džiaugsmo trynė rankas: „Turime tikrą žvėrį.“

REKLAMA
REKLAMA

Kas nutiko paskui, baisu net pagalvoti. Per pastaruosius septynis Eurolygos mačus legionierius iš Kanados sukrapšto vargingus 4,86 taško, iš dviejų taškų zonos atakuoja sunkiai suvokiamu 22,6 proc. tikslumu – tikslą pasiekė vos 7 metimai iš 31. Pagal dvitaškių taiklumą visose „Top 16“ rungtynėse O. Hanlanas užima...149 vietą (30,51 proc.) – trečiąją poziciją nuo galo tarp visų krepšininkų, kurie atliko bent 10 metimų!

Nors „Žalgirio“ legionierius „Top 16“ turnyre iš dviejų taškų zonos atakuoja pasibaisėtinai, jis meta gana dažnai (vid. beveik 6 kartus per mačą). Daugiau dvitaškių metimų atlieka tik Paulius Jankūnas ir Ianas Vougioukas, bet žaidžia ilgiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O. Hanlanui varžovų krepšys užsirišo ir metant tritaškius. Per pastarąsias penkerias Eurolygos rungtynes jis iš toli pataikė 2 kartus iš 11 bandymų. Palyginkime – reguliariojo sezono pabaigoje ir antrojo etapo pradžioje jis penkiose dvikovose iš eilės metė 5 iš 8 tolimų bombų.

Gal rezultatyvių perdavimų „Žalgirio“ užsienietis pradėjo atlikti daugiau? Nė velnio. Per paskutines penkerias rungtynes jo sąskaitoje vidutiniškai tik 1 rezultatyvus perdavimas – gerokai mažiau nei vidurkis turnyre (1,6).

Per paskutines septynias Eurolygos dvikovas penkis kartus kanadiečio naudingumo balas buvo minusinis (dabar toks rodiklis – ketveriose rungtynėse iš eilės), o sykį – nulinis. Visose tose septyniose akistatose gynėjui varžovai išrašė net 13 blokų – beveik po du per mačą. Už O. Hanlaną Eurolygos antrajame etape minimaliai daugiau „stogų“ gauna tik „Chimki“ įžaidėjas Tyrese'as Rice'as, bet nereikia pamiršti, kad šis amerikietis 8 cm žemesnis už kanadietį.

REKLAMA

Tuo tarpu per visą reguliarųjį sezoną (10 rungtynių) „Klevo lapo“ šalies atstovas iš viso užsidirbo tik vieną bloką, o nė vieno negavo septyniuose pirmojo etapo mačuose iš eilės!

Gal O. Hanlanui ėmė geriau sektis Lietuvos krepšinio lygos čempionate? Nieko panašaus. Per šios savaitės mūšį su Panevėžio „Lietkabeliu“ per 22,5 minutės išstenėjo 3 taškelius, pataikė „iš žaidimo“ vieną kartą iš šešių, surinko minus vieną naudingumo balą. Jam esant aikštėje varžovai įmetė 10 taškų daugiau nei žalgiriečiai. Tai blogiausias rodiklis ekipoje kartu su Siimu-Sanderiu Vene.

REKLAMA

Per penkias pastarąsias LKL dvikovas O. Hanlanas įmeta 5,6 taško, o prieš tai per penkis mačus iš eilės vidutiniškai rinko 10,4 taško.

Staigus, greitas, prasiveržti prie krepšio sugebantis, nebloga metimo technika, geru kamuolio varymu pasižymintis kanadietis akivaizdžiai turi psichologinių problemų – po virtinės jam nesėkmingų mačų visiškai prarado pasitikėjimą, nuolat priima neteisingus sprendimus. Pavyzdžiui, neretai be reikalo lenda po krepšiu vietoj to, kad atakuotų iš toli.

Iki tol Senajame Žemyne nerungtyniavęs gynėjas, kuris tikrai turi potencialo tapti geru žaidėju, sunkiai pripranta prie europietiško krepšinio. O. Hanlanui šiek tiek stinga ir taktinio išprusimo. Be to, legionieriui verkiant reikia stiprinti kūną, kad puolime atsitrenkęs į varžovą neprarastų pusiausvyros ir metimo balanso. Stipresnis, raumeningesnis kūnas praverstų ir ginantis prieš fiziškai galingesnius oponentus.

„Žalgirio“ sirgaliai nekantriai laukia sugrįžtančio „tikrojo“ O. Hanlano. Gal jis driokstelės jau penktadienį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų