REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kurdai paskelbė federacinį regioną Sirijos šiaurėje

 

Sirijos kurdai ketvirtadienį paskelbė federacinį regioną šalies šiaurėje, siekdami didesnės autonomijos savo kontroliuojamose teritorijose, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Du pareigūnai, susiję su kurdų, arabų ir kitų šalių derybomis Rmelano miestelyje, sakė naujienų agentūrai AFP, kad delegatai susitarė įkurti „federacinę sistemą“, kuri apims tris daugiausia kurdiškus regionus Sirijos šiaurėje.

REKLAMA

Nawafas Khalilas (Navafas Chalilas), Demokratinės sąjungos partijos (PYD) pareigūnas, sakė, kad ši deklaracija buvo paskelbta per kurdų konferenciją Rmelane šiaurinėje al Hasakos provincijoje.

Šiuo metu Sirijos vyriausybės ir opozicijos atstovai dalyvauja netiesioginėse derybose Ženevoje, per kurias siekiama rasti galimybių užbaigti jau penkerius metus besitęsiantį karą. PYD, kurią Turkija laiko teroristine organizacija, į tas derybas nebuvo įtraukta.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak N.Khalilo, ketvirtadienį paskelbtas federacinis regionas vadinsis Rožava-Šiaurės Sirija. Rožava (pažodžiui - Vakarai) yra istorinis kurdiškas regionas, apimantis tris Sirijos šiaurinius anklavus (kantonus): Džaziros, Kobanės ir Afrino.

Istoriškai kurdai Rožavą taip pat laiko viena iš keturių Didžiojo Kurdistano dalių. Be Rožavos (Vakarų Kurdistano), Didysis Kurdistanas dar apima Turkijos rytines ir pietrytines dalis (Šiaurės Kurdistaną), šiaurinį Iraką (Pietų Kurdistaną) ir šiaurės vakarų Iraną (Rytų Kurdistaną).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų