REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius pranešė sieksiantis, kad būtų atšauktas Vyriausybės nutarimas, kuriuo panaikinto kurortų apsaugos zonos.

Premjeras Algirdas Butkevičius pranešė sieksiantis, kad būtų atšauktas Vyriausybės nutarimas, kuriuo panaikinto kurortų apsaugos zonos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas kreipėsi į Aplinkos misteriją, pavesdamas parengti ir pateikti projektą, kuriuo pernai rugsėjo 23 dieną priimtas nutarimas būtų pripažintas netekęs galios.

REKLAMA

Anot Vyriausybės pranešimo spaudai, premjeras tokiu būdu siekia pašalinti abejones „dėl Vyriausybės sprendimo teisingumo ir teisėkūros procedūrų teisėtumo“.

„Būtina išspręsti šį klausimą iki galo ir išsklaidyti bet kokias abejones, nes spekuliacijų viešojoje erdvėje netrūksta. Noriu priminti, jog nutarimu nr. 1025 buvo panaikintas nutarimo nr. 343 16 skyrius, tačiau to skyriaus ribojimai yra perkelti į kitus to paties nutarimo skyrius ar kitus įstatymus, pvz.; Saugomų teritorijų įstatymo, Teritorijų planavimo įstatymo, Vandens įstatymo, Aplinkos apsaugos įstatymo ir kt. Taigi ribojimai galioja ir iki naujojo įstatymo parengimo. Tačiau, kad šia tema pasibaigtų spekuliacijos ir abejonės, pavedėme Aplinkos ministerijai parengti projektą, kuriuo nutarimas 1025 netektų galios, o lygiagrečiai būtų ruošiamas vientisas įstatymo projektas. Vyriausybės nutarimu negali būti sprendžiamos įstatymų spragos ar įstatymų kolizijos. Todėl būtinas vienas įstatymas, kuris spręstų visus žemės ir miško naudojimo sąlygų klausimus“, – teigė premjeras A.Butkevčius, kurio poziciją BNS perdavė jo atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nurodoma, jog Ministrų kabinetas dar pirmadienį pavedė Aplinkos ministerijai iki gegužės 1 dienos parengti ir pateikti Vyriausybei atskiro įstatymo ir su juo susijusių kitų įstatymų pakeitimų projektus, kad specialiąsias žemės ir miško naudojimo sąlygas reglamentuotų ne Vyriausybės nutarimas, kaip iki šiol, o įstatymas.

Prezidentūra trečiadienį viešai paskelbė, kad planuoja Konstituciniam Teismui skųsti minėtą rugsėjo 23 dienos Vyriausybės nutarimą.

Praėjusių metų rugsėjo 23 dieną Vyriausybė nutarė iš savo nutarimo išbraukti visą skyrių, kuris reglamentavo kurortų apsaugos zonas. Paaiškėjo, kad šio skirsnio panaikinimo siekė Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, jis dėl to ne kartą skambino aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, Vyriausybės kancleriui Alminui Mačiuliui, kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu teisme vyko viešojo intereso gynimo procesas dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo prabangaus gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru. Druskininkų savivaldybė šioms statyboms buvo davusi reikiamus leidimus, o prokuratūra siekė jas pripažinti neteisėtomis.

Druskininkų meras yra pripažinęs, kad Vyriausybės nutarimo dalies dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo bus naudingas teismo procese.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų