REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad prokuratūros raštas su politikų pokalbių išklotinėmis bus grąžintas į Seimo teisės aktų bazę, jei prokurorai paskelbs, kad jas paskelbiant nebuvo nusižengta įstatymams.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad prokuratūros raštas su politikų pokalbių išklotinėmis bus grąžintas į Seimo teisės aktų bazę, jei prokurorai paskelbs, kad jas paskelbiant nebuvo nusižengta įstatymams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Graužinienė pabrėžia, kad pokalbių išklotinės – jokia paslaptis, bet parlamentas negali oficialiai skelbti dokumentų, jei kyla abejonių, ar į viešumą jie pateko teisėtai.

REKLAMA

„Prie atskirosios nuomonės buvo pridėtas priedas, stenogramos, kurios buvo paviešintos. Kadangi šiandien nėra aišku, prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl informacijos paviešinimo, ar jos buvo tinkamai išviešintos. Seimo oficialioje duomenų sistemoje negali būti informacija, kuri neaišku, ar teisėtu keliu pateko į viešumą“, – trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Pasak L.Graužinienės, išklotinės bus grąžintos į viešą dokumentų bazę, jei prokurorai pasakys, kad informacija buvo paviešinta pagal galiojančius teisės aktus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ją grąžinsime, tikrai jokios paslapties nėra, visi ją žino, bet (jei) neteisėtu keliu ji buvo atlikta, neturi būti teisinėje sistemoje. Tik dėl šios priežasties (išimta), jei bus pasakyta, kad atlikta pagal įstatymus, tas priedas bus grąžintas. Mes čia ne dėl slėpimo, o dėl to, kad teisės aktai turi patekti atitinkantys teisės aktų reikalavimus“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Antradienį Seime svarstant Antikorupcijos komisijos išvadas dėl situacijos Druskininkuose bei politikų šeimų verslo interesų Seimo pirmininkė pranešė, kad jos nurodymu iš viešai prieinamų dokumentų išimtas prokuratūros raštas su politikų pokalbių išklotinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovė teigė taip pasielgusi, nes Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl telefoninių pokalbių stenogramų ištraukų, kurios yra nutarimo nutraukti rezonansinį ikiteisminį tyrimą dalis, paviešinimo teisėtumo. Ji taip pat pabrėžė, kad ant šio rašto buvo nurodyta, jog jis skirtas tik Seimo Antikorupcijos komisijos nariams susipažinti.

Tuo metu prokuratūros raštas su pokalbių išklotinėmis buvo pridėtas prie komisijos atstovų konservatorių Arvydo Anušausko, Jurgio Razmos ir Rimanto Dagio atskirosios nuomonės ir paskelbtas Seimo teisės aktų bazėje.

REKLAMA

Šios pokalbių išklotinės atskleidė, kaip Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas siekė, kad būtų panaikinta Vyriausybės nutarimo dalis dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo. Meras neslėpė, kad šis sprendimas svarbus bylinėjantis dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose likimo. Prokuratūra, gindama viešąjį interesą, siekia, kad šis mero kaimynystėje statomas gyvenamasis namas būtų nugriautas kaip nelegali statyba. R.Malinauskas dėl to skambino aplinkos ministrui, Vyriausybės kancleriui, kt.

Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio priimant Vyriausybės nutarimo pakeitimą, bet nutraukė neradusi nusikaltimo sudėties. Tyrimo medžiagą prokurorai perdavė vertinti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Antradienį Seimui pateiktos parlamentinio tyrimo išvados supriešino valdančiuosius socialdemokratus ir opozicinius konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų