REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kratų metu Šiaulių rinktinės pareigūnų nuo praėjusio penktadienio sulaikė dešimt, įtariama, vogtų automobilių, kurių vertė, pirminiais duomenimis, -pusė milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), balandžio 13 dieną Šiaulių rinktinės pasieniečiai kelyje Joniškis - Šiauliai sulaikė 39-erių metų Lietuvos piliečio vairuojamą vogtą automobilį "Audi A4". Šis 2005 metais pagamintas automobilis buvo ieškomas Latvijos teisėsaugininkų. Sulaikytą Lietuvos pilietį Pasvalio rajono apylinkės teismas leido suimti savaitei, o balandžio 19 dieną suėmimą pratęsė mėnesiui.

REKLAMA

Sulaikytuoju taip pat domisi Latvijos pareigūnai. VSAT žiniomis, jie sprendžia klausimą dėl Europos arešto orderio išdavimo.

Tęsdami tyrimą, pasieniečiai kartu su Šiaulių bei Panevėžio policijos pareigūnais šią savaitę atliko kratas Kupiškyje, Joniškyje ir Panevėžyje.

Į pareigūnų rankas po kratų pateko "Mitsubishi Pajero", BMW, "Mercedes Benz S 400", "Škoda Fabia", "Peugeot Boxer", "Saab", "Honda Accord", "Mazda 3" ir "Mazda 6". Vieną automobilį vagišiai jau buvo spėję parduoti Lietuvoje.

Tyrimo metu pasieniečiai išsiaiškino, kad 8 ir 10 sulaikytų automobilių yra vogti Latvijoje, jų šeimininkai taip pat nustatyti.

VSAT Šiaulių rinktinėje toliau vyksta ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų