REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ir parlamentaras Vytautas Gapšys sumokėjo teismo skirtas baudas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, BNS patvirtino jų advokatai.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ir parlamentaras Vytautas Gapšys sumokėjo teismo skirtas baudas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, BNS patvirtino jų advokatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Gapšys į valstybės biudžetą sumokėjo 6,8 tūkst. eurų, V.Gapšys - 3,6 tūkst.

Be to, šie nuteistieji ir jų advokatai taip pat apsisprendė rašyti kasacinius skundus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA

„Tikrai duosime skundą. Mokesčiai skundžia, ir tai yra mums pagrindas į tai atsiliepti, ir mes savo skundą duosime“, – BNS sakė V.Uspaskicho advokatas Algirdas Miškinis.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija trečiadienį pranešė, kad apskundė Aukščiausiajam Teismui nuosprendį Darbo partijos byloje, prašydama iš kaltų asmenų priteisti daugiau kaip 174 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių. Mokesčių inspekcija prašo įvertinti, ar Lietuvos apeliacinis teismas pagrįstai paliko civilinį ieškinį nenagrinėtą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Miškinio, Apeliacinio teismo nuosprendį jis ir V. Uspaskichas mato „daugmaž“ teisingu.

„Mano klientas sutiko su paskirta bausme, jis gi jau sumokėjo skirtą baudą. Nuosprendis jau yra įvykdytas ir teismui pranešta. Jis sumokėjo todėl, kad baudos dydžio neginčija. Jis pripažįstam nuteisimo pagrįstumą, už kurį jis gavo baudą, todėl ir susimokėjo. (...) Kas nesklysta, kas nedaro klaidų“, – BNS sakė V. Uspaskicho gynėjas.

V.Gapšio gynėjas Saulius Juzukonis BNS sakė, kad jo klientas Aukščiausiajame Teisme prašys išteisinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes laikomės pozicijos, kad dėl nuteisimo dėl buhalterinės apskaitos yra neteisingai kvalifikuota jo atžvilgiu veika, jis negali būti subjektas ir atsakyti už tai, ko nėra padaręs. Mano žiniomis, baudą V.Gapšys baudą yra sumokėjęs. Nuosprendis yra įsiteisėjęs ir jį reikia vykdyti “, – BNS sakė advokatas S. Juzukonis.

Pasak jo, baudos sumokėjimo faktas rodo, kad bausmė yra įvykdyta.

Teismą pasieks ir kito civilinio ieškovo „Sodros“ kasacinis skundas.

„Taip, „Sodra“ taip pat skųs sprendimą. Šiuo metu yra rengiami dokumentai“, – BNS informavo „Sodros“ atstovas Rytas Stalnionis.

REKLAMA

Apeliacinis teismas vasario mėnesį Darbo partijos įkūrėją V. Uspaskichą, parlamentarą V.Gapšį ir buvusią finansininkę Mariną Liutkevičienę pripažino kaltais dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, bet išteisino dėl sukčiavimo.

M.Liutkevičienės advokatas Marius Zabita BNS sakė, kad jo klientė baudos 5,8 tūkst. eurų baudos dar nėra sumokėjusi. Pagal Bausmių vykdymo kodeksą, bauda turi būti sumokėta per du mėnesius.

Advokato teigimu, jo klientė svarsto paduoti kasacinį skundą, tačiau galutinio sprendimo dar nėra priėmusi.

Birželio 1 dieną bus atnaujintas Seimo narės Vitalijos Vonžutaitės bylos nagrinėjimas. Jo byla iš Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylos buvo atskirta į atskirą dėl parlamentarės negalėjimo dalyvauti procese esant sveikatos problemoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų