REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Svingo karalienės „The Ditties“ (nuotr. Organizatorių)

Penktuosius savo gyvavimo metus merginų grupė “The Ditties” (Veronika Čičinskaitė – Golovanova, Rūta Švipaitė, Ugnė Bakanauskaitė) pasitinka solidžiai: debiutinio albumo pristatymu.

18

Penktuosius savo gyvavimo metus merginų grupė “The Ditties” (Veronika Čičinskaitė – Golovanova, Rūta Švipaitė, Ugnė Bakanauskaitė) pasitinka solidžiai: debiutinio albumo pristatymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra vienintelis tokio pobūdžio albumas Lietuvoje: retro spalvų CD plokštele su 12 dainų, kurių 11 - iš džiazo aukso laikų moterų ansamblių repertuaro ir vienas originalus kūrinys, sukurtas Veronikos Čičinskaitės-Golovanovos pagal grupės kultivuojamo stiliaus kanonus.

REKLAMA

“The Ditties” yra pirmasis ansamblis, autentiškai ir korektiškai atkartojantis retro stilistiką. Preciziškas intonavimas, tiksli dainavimo manieros pagava, atitinkančios epochos dvasią aranžuotės ir virtuoziškas dainų išpildymas yra atgaiva specialisto ausiai. Tačiau visas tas profesionalaus, ištobulinto darbo grožybes nustelbia užkrečiantis, pozityvus tonusas, mergaitiškos žaismės ir švelnios lyrikos kaita, patraukianti ir įtraukianti nuo pirmų garsų.

REKLAMA
REKLAMA

Albumas yra lakoniškas, verčiantis norėti dar, suviliojantis – tarytum žavingos nepažįstamosios raštelis, žadantis artimesnę pažintį ateityje...

“Tų laikų moterys buvo labai moteriškos, vyrai - vyriški: žmonės elgdavosi pagal tam tikras taisykles, etiketą, ir santykiuose būta nuosaikaus, išlaikyto balanso...”, - tokį vaizdinį piešia ansamblio “The Ditties” vokalistės, kalbėdamos apie laikmetį, kurio skambesį atkuria savo muzikavimu. Trys žavios ledi: Veronika Čičinskaitė-Golovanova, Rūta Švipaitė ir Ugnė Bakanauskaitė, koncertuose neretai lydimos trijų džentelmenų: Remigijaus Rančio, Pauliaus Volkovo ir Deniso Murašovo, įvilioja klausytoją į praeito amžiaus trečiojo-ketvirtojo dešimtmečių atmosferą, atgaivindamos primirštą tribalsio dainavimo su nedidelio džiazo ansamblio pritarimu meną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadaise tai buvo be proto populiari muzika. Grupės įkvėpėjos “The Boswell Sisters”, “The Andrews Sisters” buvo tikros pramogų industrijos karalienės, savo švariu, koketišku ir nuotaikingu dainavimu, elegantiškais tualetais ir subtilia vaidyba kerėjusios milijonus gerbėjų. “The Ditties” savo veikla atskleidžia, jog tas žavesys – niekur neišgaravęs. Ta ypatinga estetika, subtilus manieringumas ir trykštantis, vitališkas svinguojančių garsų optimizmas šiuolaikiniam klausytojui teikia poilsį nuo dabarties triukšmų kakofonijos... Tai muzika, atsklindanti iš laikų, kuomet flirtas buvo lėtas, o šokiai – greiti, kai pasaulis buvo truputį naivesnis ir jaunesnis nei šiandien, ir jam apdainuoti užteko trijų balsų harmonijos...

REKLAMA

Artimiausi grupės “The Ditties” koncertai numatomi Vilniuje kovo 19 ir 20 dienomis 19 val. Piano.lt koncertų salėje, Panevėžyje – balandžio 2 d. 18 val. Panevėžio muzikiniame teatre, Kaune – balandžio 7 d. gyvos muzikos klube “ORIXO”, Šiaulius “The Ditties” aplankys gegužės 5 d., 19 val. pasirodydami koncertų salėje “Saulė”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų