REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniuje dešimtmetį veikiantis Baltarusijos universitetas gali būti perkeltas į naujas patalpas sostinės centre, teigia Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovai.

 Vilniuje dešimtmetį veikiantis Baltarusijos universitetas gali būti perkeltas į naujas patalpas sostinės centre, teigia Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu universitetas įsikūręs sostinės pakraštyje, Valakupiuose, kartu su Mykolo Romerio universiteto padaliniu.

REKLAMA

ŠMM kancleris Tomas Daukantas, penktadienį kreipdamasis į Vilniuje susirinkusius aukšto lygio Europos humanitarinio universiteto donorus, užsiminė, kad šiuo metu ministerijos pastangomis rekonstruojamos Vilniaus senamiestyje esančios Augustinų vienuolyno patalpos.

„Žinome, kad svarstomas universiteto persikėlimas į Vilniaus senamiestį. Sprendimas, žinoma, priklauso ir nuo galimybių tinkamai įrengti Augustinų vienuolyno patalpas, kurias šiuo metu rekonstruojame siekiant įkurti EHU. Turėdami omenyje, kad tokia galimybė svarstoma, stengiamės iš visų jėgų padaryti tai, kas priklauso nuo mūsų“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerija kol kas plačiau nekomentuoja, kada universitetas galėtų persikelti į naujas patalpas.

„EHU persikėlimo klausimas pamažu juda pirmyn. Šiandieną diskutuojama, kiek kitos šalys galės prisidėti prie reikiamos įrangos atnaujinimo“, – ministerijos atsiųstame komentare BNS nurodė T.Daukantas.

Augustinų vienuolyno ansamblis Vyriausybės sprendimu ŠMM perduotas 2009-aisiais. Patalpas numatyta pritaikyti mokslo paskirčiai, 2012-aisiais pradėta pastato rekonstrukcija šiuo metu artėja prie pabaigos.

1992 metais Minske įkurtas Europos humanitarinis universitetas dėl Baltarusijos režimo spaudimo 2004-aisiais buvo priverstas nutraukti savo veiklą šioje šalyje. Vilniuje aukštoji mokykla veiklą atnaujino 2006 metais. EHU Vilniuje jau baigė 1468 studentai, Minske EHU diplomus gavo apie 800 studentų.

Universiteto vadovybė prieš metus sulaukė Baltarusijos visuomenės veikėjų, opozicijos kritikos dėl autoritarinio valdymo. Buvęs prorektorius Darius Udrys šią savaitę išsakė priekaištų metus oficialiai universitetui vadovaujančiam rektoriui Davidui Pollickui dėl negebėjimo spręsti finansinių ir kitų universiteto problemų. D.Udrys tikino, kad dėl to nuo įstaigos gali nusisukti jos donorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų