REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Keithas Emersonas (nuotr. Vida Press)

Britų roko legenda Keithas Emersonas mirė, jam buvo 71 metai.

7

Britų roko legenda Keithas Emersonas mirė, jam buvo 71 metai.

REKLAMA

„Emerson, Lake and Palmer“ vieną steigėjų jo namuose Los Andžele ketvirtadienį vakare rado jo draugė; kiek vėliau buvo konstatuota jo mirtis, pranešė TMZ.com.

REKLAMA
REKLAMA

Mirties priežastis dar nenustatyta, bet šaltinis sakė, kad mirtis buvo „staigi“, nes kitą savaitę muzikantas turėjo leistis į gastroles Japonijoje.

REKLAMA

Grupės atstovai patvirtino šias naujienas. Grupės feisbuko puslapyje rašoma: „Apgailestaudami skelbiame, kad Keithas Emersonas mirė ... savo namuose Santa Monikoje, Los Andžele, būdamas 71 metų amžiaus. Prašome gerbti šeimos privatumą ir sielvartą“.

Tuo tarpu grupės narys Carlas Palmeris vadovavo garsiojo klavišininko pagerbimui.

„Su dideliu liūdesiu sužinojau apie savo gero draugo ir muzikos brolio, Keitho Emersono, mirtį, – parašė jis savo tinklapyje. – Keithas buvo švelni siela, kurio meilė muzikai ir aistra savo, kaip klavišininko pasirodymams, liks neprilygstamos dar daug metų. Jis buvo pionierius ir novatorius, kurio muzikinis genijus palietė mus visus roko, klasikos ir džiazo pasauliuose“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visuomet prisiminsiu jo šiltą šypseną, gerą humoro jausmą, įtikinamą mokėjimą patraukti dėmesį ir atsidavimą savo muzikiniam amatui. Man labai pasisekė, kad pažinojau jį ir drauge kūriau mūsų muziką. Ilsėkis ramybėje, Keithai“, – rašė C.Palmeris.

„Emerson, Lake and Palmer“ išgarsėjo 8-ajame dešimtmetyje, kaip vadovaujanti progresyviojo roko jėga.

K.Emersonas buvo žinomas ir dėl darbo su „The Nice“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų