REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Obama priėmęs Kanados premjerą Trudeau pažadėjo aplankyti kaimynę ir kreiptis į jos parlamentą (nuotr. SCANPIX)

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį paskelbė vėliau šiais metais aplankysiąs Kanadą ir kalbėsiąs jos parlamente.

7

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį paskelbė vėliau šiais metais aplankysiąs Kanadą ir kalbėsiąs jos parlamente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man tai garbė, – sakė jis priimdamas kvietimą iš ministro pirmininko Justino Trudeau. – Mielai pakalbėsiu Kanados žmonėms apie nepaprastą ateitį, kurią mes kursime kartu“.

REKLAMA

B.Obama ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose priėmė jaunatviškąjį Kanados ministrą pirmininką J.Trudeau ir jo „gana gerai atrodančia delegaciją“, per pompastiškumo kupiną vizitą, kuriuo norima atjauninti JAV ir Kanados ryšius.

JAV prezidentas orkestru ir garbės sargyba pasitiko svečią Baltųjų rūmų Pietinėje pievelėje – pažymėtina, kad neseniai išrinktas ministras pirmininkas yra pirmasis per 20 metų Kanados lyderis atvykęs į JAV su oficialiu vizitu.

REKLAMA
REKLAMA

Abu vadovai vėliau bendravo Ovaliajame kabinete; dar vėliau numatyta spaudos konferencija Rožių sodelyje ir oficiali vakarienė.

54-erių B.Obama pasveikino 44-erių J.Trudeau – politiką ir garsios giminės įpėdinį, ideologinį bičiulį; abiejų nuomonės sutampa apie sveikatos apsaugos svarbą, gėjų teises, ir veiksmus, kurių reikia imtis klimato kaitai mažinti.

„Aš didžiuojuosi būdamas pirmasis Amerikos prezidentas, stovintis greta Kanados ministro pirmininko ir galintis pasakyti, kad abiejose mūsų valstybėse, sveikata nėra mažumos privilegija, o visų teisė“, – sakė B.Obama, paliesdamas sveikatos sistemos reformas.

J.Trudeau aidu atsiliepė į tai, sakydamas, kad „nuostabu matyti, kad mūsų draugai ir partneriai amerikiečiai turi tokius pačius tikslus kaip ir mes“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų