REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Andy Wachowski su kolegomis (nuotr. Vida Press)

Vienas kino filmo „Matrica“ režisierių Andy Wachowski antradienį paskelbė tapęs translyčiu ir nuo šiol vadinsiąsis Lily, praėjus ketveriems metams po to, kai tokį patį pareiškimą padarė jo sesuo ir kūrybos partnerė Lana.

10

Vienas kino filmo „Matrica“ režisierių Andy Wachowski antradienį paskelbė tapęs translyčiu ir nuo šiol vadinsiąsis Lily, praėjus ketveriems metams po to, kai tokį patį pareiškimą padarė jo sesuo ir kūrybos partnerė Lana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

48 metų režisierius apie tai pranešė Čikagoje įsikūrusiam LGBT leidiniui „Windy City Times“, po to, kai į jį kreipėsi britų laikraščio „The Daily Mail“ reporteris.

REKLAMA

„Šokiruojantis lyties pakeitimas – Wachowski broliai nuo šiol tapo seserys!!! – skelbė režisierės pareiškimo, kurį gavo ir publikavo „Windy City Times“, antraštė.

„Štai antraštė, kurios aš laukiau pastaruosius metus“, – parašė Wachowski, prisimindama, kaip per praėjusius metus keli leidiniai grasino ją demaskuoti prieš jos valią.

Ji sakė nusprendusi imtis veiksmų po to, kai šią savaitę namuose ją susirado reporteris iš „The Daily Mail“ redakcijos Londone.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis vėl pradėjo aiškinti..., kad man tikrai reikia susėsti su juo rytoj ar kurią kitos savaitės dieną, kad galima būtų padaryti mano nuotrauką ir papasakoti mano įkvepiančią istoriją“, – pasakojo L.Wachowski.

„Būti translyčiu nėra lengva. Mes gyvename daugumos primestame lyčių pasaulyje, – sakė ji. – Tai reiškia, kad būdamas translytis turi susitaikyti su sunkia tikrove, kad visą likusį savo gyvenimą praleisi atvirai tau priešiškame pasaulyje“.

L.Wachowski patvirtino, kad „pasikeitė“, tačiau nekalbėjo apie lyties keitimo operaciją konkrečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinojau, kad ateis laikas, kai turėsiu tai paviešinti, – sakė ji. – Tik norėjau..., man reikėjo laiko, kad galėčiau pakelti galvą, pasijusčiau patogiai. Tačiau, turbūt, ne man tai nuspręsti“.

L.Wachowski sesuo Lana, kuriai 50 metų ir kuri anksčiau buvo Larry, pirmą kartą apie savo pakeistą lytį viešai paskelbė 2012 metais.

Iki to laiko apie tai buvo daug kalbama, tačiau nebuvo patvirtinta oficialiai, kadangi Lana vengė interviu ir viešumo, į filmų kontraktus įtraukdavo punktą, kad ji bus saugoma nuo žiniasklaidos.

REKLAMA

Pasak laikraščio „New Yorker“, Larry išsiskyrė su savo žmona filmuodamas paskutines dvi „Matricos“ trilogijos dalis. Prieš tai jis ilgą laiką skundėsi depresija ir jį kankino nerimas.

2009 metais Larry išsiskyrė, pradėjo translytės Lanos gyvenimą, o vėliau susituokė su kita moterimi.

Pirmasis brolių, dabar jau seserų, Wachowskių filmas pasirodė 1996 metais, tačiau labiausiai juos išgarsino „Matrica“, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Keanu Reevesas ir kuri pasaulyje uždirbo daugiau nei 1,5 mln. JAV dolerių.

Bendroje jų filmografijoje taip pat yra filmai „Debesų atlasas“ ir „Jupiterė. Pabudimas“.

GLAAD, Gėjų ir lesbiečių sąjunga prieš šmeižtą, savo pareiškime paskelbė, kad yra „sujaudinta“, kad Lilly Wachowski viešai paskelbė esanti translytė, tačiau pridūrė, jog ji „negalėjo būti verčiama atskleisti savo translytiškos tapatybės, kol nebuvo tam pasiruošusi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų