REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje galima rasti daugybę neįtikėtinų vietų, kurios žmonėms vis dar yra svetimos.

Pasaulyje galima rasti daugybę neįtikėtinų vietų, kurios žmonėms vis dar yra svetimos.

REKLAMA

Turistų tose vietose dažniausiai nėra. „Businessinsider“ rašo apie paslaptingiausias pasaulio vietas, kurios vis dar yra nežinomos daugeliui planetos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Paslėptasis paplūdimys.

Tai unikali ir turistų mėgiama kryptis, pilna įvairių jūros gyvūnų ir gražių vaizdų.

Po trukusių ilgų mokslinių tyrimų ir intensyvių pastangų apsaugoti šią vietovę, 2005 metais įkurtas Nacionalinis Marietos salų parkas, užimantis kiek daugiau nei 566 hektarų plotą. Salos prieš daug tūkstančių metų susiformavo išsiveržus ugnikalniams ir yra visiškai negyvenamos. Plaukimas laivu iš Puerto Vallarta krantų vakarų – šiaurės vakarų kryptimi trunka apie valandą.

REKLAMA

Huakačina (Huacachina) – oazė dykumoje prie natūralaus ežero, kuri puikuojasi ant 50 naujųjų solių (Peru piniginis vienetas) banknoto.

Dykuma yra įsikūrusi penkios valandos nuo Limos, Peru.

Balčiausiu pasaulyje paplūdimiu, kuris yra įtrauktas į Gineso rekordų knygą, gali pasigirti Australijos Naujojo Pietų Velso valstijoje esančio „Hyams Beach“ miestelio gyventojai. Tokį akinantį baltumą smėliui suteikia jo sudėtyje esančios mažytės kvarco dalelės.

REKLAMA
REKLAMA

Thingvellir nacionalinis parkas yra vienintelė pasaulyje vieta, kurioje žmonės gali plaukti tarp dviejų kontinentų.

Šiame nacionaliniame parke vandenys yra laikomi kone pačiais švariausiais pasaulyje. Kai kuriose vietose atstumas tarp kontinentų yra toks mažas, kad plaukiantis žmogus gali beveik rankomis pasiekti Šiaurės Amerikos ir Europos kontinentines plokštes.

Raudonos Kinijos žemės (Dongchuan Red Land) iš toliau žiūrint primena milžinišką spalvotą audeklą, išaustą iš tūkstančių spalvotų gabaliukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia, taip vadinamoje Junano provincijos Dongchuan srityje, Vumengo kalnuose esančiame regione, po ryškiu žydru dangumi vienoje vietoje susilieja raudona, geltona, žalia, balta ir kitos spalvos.

Ši vietovė turistams tapo žinoma visai neseniai, mat tik apie 1990-uosius šią vietovę vietiniai atvėrė lankytojams.

Giola yra natūralus baseinas Graikijojos Astrio regione.

Lankytojams nėra taip jau lengva ją pasiekti, tačiau tai padarę jie gali mėgautis nepakartojamais vandens rezervuaro vaizdais, kuriuose matyti stulbinamai švarūs vandenys. 

REKLAMA

Geriausias laikas aplankyti yra tarp liepos ir rugsėjo mėnesį.

Gvatemala Semuk Čampėjus yra rojus tiems, kurie ieško sodrus kraštovaizdžio. 

Marmuro urvai (The Marble Caves).

Marmuro urvai, įsikūrę vidurio Patagonijoje, jau seniai yra viena lankomiausių turistų vietų šiame regione. Neįtikėtini melsvi ruoželiai priverčia į tai pažvelgti tarsi į menininko šedevrą ant milžiniškų urvų. Las Cavernas de Marmol arba Marmuro urvas yra įsikūręs prie ežero Lago General Carrera Čilės ir Argentinos teritorijose. Šie dideli urvai, neabejotinai gali būti vadinami vienu iš gamtos stebuklų, kurių mėlyną atspalvį sukuria marmuro nuosėdos. Jais pasigrožėti galima tik tam tikru metų laiku, plaukiant valtimi, kai vandens lygis yra pakankamai žemas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų