REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„SMScredit.lt A lygos“ čempionato startas kaip reikiant apkarto trims klubams, kurie sieks nudžiuginti savo sirgalius geresniu rezultatu. Marijampolės „Sūduvai“ rungtynės bus itin principinės, kadangi Klaipėdos „Atlantas“ praėjusiame sezone sužlugdė bronzinę marijampoliečių svajonę.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmomis pergalėmis savo kraitį norės papildyti „Trakai“ ir Utenos „Utenis“, kuriems teks kovoti atitinkamai su „Kauno Žalgiriu“ bei Jonavos „Lietava“. Dar vienas susitikimas įvyks Kaune, kur „Stumbras“ mes iššūkį nė sykio „SMScredit.lt A lygoje“ siekiančiam nepralaimėti Vilniaus „Žalgiriui“.  

REKLAMA

Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“. Kovo 9 dieną 18.10 val. Marijampolė, „Arvi“ maniežas. 

Marijampoliečiams tai – pirma proga įgelti „Atlantui“ po itin apmaudžiai susiklosčiusio praėjusio sezono paskutinio turo. Niūrios nuotaikos „Sūduvos“ sirgalius turėjo apimti ir startavus naujam čempionatui – jų numylėtiniai tik rungtynių pabaigoje išvengė didelės gėdos mače su „Lietava“.

„Sūduva“ dar niekada taip blogai neatrodė“, – tokią frazę po apkartusio starto ištarė diplomatiškasis Marijampolės klubo treneris Aleksandras Veselinovičius. Slogų įspūdį paliko marijampoliečių gynyba standartinių padėčių metu bei kai kurių Balkanų desanto atstovų žaidimas. Sinergija tarp legionierių ir vietinių futbolininkų šiuo metu tikrai nėra tokia, kokios norėtų treneris.   

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu „Atlantas“ sezono starte paliko solidų įspūdį. Galbūt „Stumbras“ nėra tas indikatorius, pagal kurį galima įvertinti dabartinį atlantiečių potencialą, tačiau akivaizdu, jog Konstantinas Sarsanija turi labai daug ginklų puolime. Jei nesiseka Donatui Kazlauskui, komandą į priekį traukia Marius Papšys, jei nežaidžia Evaldas Razulis – jį sėkmingai pavaduoja Abdoulas Sylla. Šio mačo baigtį prognozuoti labai sunku, bet pirmasis turas sufleruoja, jog „Sūduvos“ revanšo dar gali tekti palaukti.

Kauno „Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“. Kovo 12 dieną 13 val. Kaunas, NFA stadionas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2:19 – tokiu santykiu pasibaigė ketverios šių klubų praėjusio sezono tarpusavio rungtynės. Šiais metais ekipų laukia bent šešios akistatos, kadangi jau netrukus vienuolikės susigrums Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalyje.

Nepaisant to, jog „Stumbro“ komandoje nežaidė keli labai svarbūs žaidėjai, kauniečiai uostamiestyje rungtyniavo pagirtinai. Neblogą įspūdį paliko ekipos veiksmai gynyboje, kurie leidžia manyti, kad Dariaus Gvildžio kariauna, lyginant su praėjusiais metais, pagal šį aspektą pasitempė.

REKLAMA

„Žalgiris“ yra akivaizdus dvikovos favoritas, tačiau kauniečiai, kiekviename praėjusio sezono mače traukę bent po keturis kamuolius iš savo vartų tinklo, artėjančioje akistatoje greičiausiai tiek įvarčių jau nebepraleis. Nereikia abejoti, kad alkani „Stumbro“ futbolininkai kibs į atlapus tituluotam varžovui, savo ruožtu, „Žalgiris“ šlifuos žaidimą gerokai rimtesniam jėgų patikrinimui prieš „Sūduvą“.     

Utenos „Utenis“ – Jonavos „Lietava“. Kovo 13 dieną 13 val. Visaginas, sporto centro stadionas.

REKLAMA

Puikiai „SMScredit.lt A lygos“ sezoną pradėję jonaviečiai pakliuvo sužeistam žvėriui. Pralaimėjimas „Kauno Žalgiriui“ – ne tai, ko pirmame ture tikėjosi „Utenio“ ekipa. Uteniškiai Visagine sužaidė du skirtingus kėlinius, antrasis iš jų buvo labai geras, tačiau bent taško iš Kauno klubo išpešti nepavyko. Kiek nustebino ir kartu nudžiugino Mindaugo Čepo sprendimas leisti į aikštę 17-metį vartininką Luką Paukštę ir Eligijų Jankauską, pelniusį pirmą įvartį „SMScredit.lt A lygoje“. Praėjusiame sezone pirmą pergalę „Utenis“ įsirašė tik šeštame ture, kai palaužė „Stumbrą“, dabar, esant palankesniam tvarkaraščiui, nudžiuginti savo sirgalius trimis taškais galima gerokai anksčiau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Robertas Poškus savo naujame klube debiutavo puikiai, o „Lietavos“ futbolininkai net ir didžiausius skeptikus įtikino, kad su jais skaitytis turės visi. Tiek Utenos, tiek Jonavos klubai tarpsezonyje buvo susitikę draugiškame mače, kuris baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Nuspėti sunku ir šio mačo baigtį: „Utenis“, žinoma, sieks reabilituotis, bet „Lietavos“ parodytas žaidimas sufleruoja, jog pergalė gali ateiti ir į R. Poškaus kariaunos kiemą.  

„Kauno Žalgiris“ – „Trakai“. Kovo 13 dieną 15 val. Kaunas, NFA stadionas. 

Abu klubai skirtingomis nuotaikomis pradėjo čempionatą, tačiau dar viena „riterių“ nesėkmė būtų vertinama kaip nemenka staigmena.

REKLAMA

Praėjusio sezono dvikovų istorija kauniečiams taip pat nieko gero nežada, kadangi buvo patirti keturi pralaimėjimai bendru santykiu 1:15. Visgi vicečempionams šį kartą teks grumtis su geriau sukomplektuotu varžovu, turinčiu stipresnę vidurio gynėjų grandį ir daugiau ginklų puolime. Rokas Krušnauskas pirmame ture parodė, jog ne veteranas Andrius Velička, o jis ketina kelti didžiausią grėsmę varžovų vartams.

„Trakai“ turės užtektinai laiko atsistatyti po nesėkmingai susiklosčiusių akistatų su „Žalgiriu“, o naujokai – Titas Vitukynas bei Modestas Vorobjovas – dar geriau perprasti Valdo Urbono taktines schemas. Komandai labai trūko aštrių Jurijaus Mamajevo perdavimų į baudos aikštelę, tad jeigu rusas bus pasiruošęs šimtu procentu, „Trakų“ šansai antrame ture iškovoti pirmuosius taškus gerokai padidės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų