REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsauga antradienį atsisakė komentuoti premjero teiginius, kad prezidentė iš anksto žinojo apie planus nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl kurortų zonų panaikinimo.

Teisėsauga antradienį atsisakė komentuoti premjero teiginius, kad prezidentė iš anksto žinojo apie planus nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl kurortų zonų panaikinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes tikrai nekomentuojame premjero viešai išsakytų žodžių“, – BNS sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

REKLAMA

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Elenos Martinonienės, „aukščiausiems šalies vadovams teikiamos informacijos turinys bei aprėptis nėra komentuojama“, todėl nei patvirtinti, nei paneigti premjero išsakytų žodžių prokuratūra negali.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį pareiškė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė jį buvo iš anksto informavusi, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo poveikio Vyriausybei bus nutrauktas, o pokalbių išklotinės - paviešintos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol dar buvo nebaigtas ikiteisminis tyrimas, man buvo pasakyta, kad jis greičiausiai bus nutrauktas ir pokalbių išklotinės bus paskelbtos viešai“, – LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė premjeras.

Perklaustas, ar planus paviešinti stenogramas jis sužinojo iš prezidentės, A.Butkevičius atsakė teigiamai: „Taip, ji man pasakė“.

Prezidentė antradienį taip pat atsisakė komentuoti premjero pasisakymus ir pareiškė tebelaukianti„principingo situacijos ir aplinkos ministro vaidmens galimai neskaidriuose procesuose įvertinimo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėsauga praėjusią savaitę pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Prokuratūra tuomet įvertinti politikų elgesį pasiūlė Seimo Antikorupcijos komisijai ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Netrukus po to paviešintos tyrimo metu įrašytų pokalbių išklotinės parodė, kad aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas Druskininkų merui Ričardui Malinauskui žadėjo „sužiūrėti“, „priminti kompanijai“ tvarkyti su Vyriausybės nutarimu susijusius reikalus. Ministras taip pat rugpjūčio pabaigoje yra žadėjęs merui per Vyriausybės pasitarimą „pasižiūrėti, kad nueitų į Vyriausybę“.

Stenogramose matyti, kad Vyriausybės nutarimo priėmimo reikalus su K.Trečioku meras R.Malinauskas pernai telefonu derino kelis kartus, sakydamas, jog tai būtų naudinga teisme. Tuo metu vyko teismo procesas dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų