REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Charlize Theron, Oprah Winfrey (nuotr. Vida Press)

Charlize Theron, Oprah Winfrey ir Mary J.Blige kartu su kitomis žvaigždėmis atvirame laiške pasaulio lyderiams pasisakė už lyčių lygybę pasaulyje.

12

Charlize Theron, Oprah Winfrey ir Mary J.Blige kartu su kitomis žvaigždėmis atvirame laiške pasaulio lyderiams pasisakė už lyčių lygybę pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atviras laiškas pasaulio lyderiams, kurio atsiradimą inicijavo organizacija „One Campaign“, buvo paskelbtas sekmadienį, prieš artėjančią Tarptautinę moters dieną.

REKLAMA

Jame atkreipiamas dėmesys į tai, kad 155 pasaulio šalyse veikia moteris diskriminuojantys įstatymai, 500 mln. pasaulio moterų yra neraštingos ir 62 mln. mergaičių neturi teisės į švietimą.

„Žemėje nėra vietos, kurioje moterys turėtų tiek pat galimybių kiek vyrai. Niekur, – rašoma laiške. – Nors diskusijos šiuo klausimu vyksta visur, labiausiai nuo lyčių nelygybės neteisybės kenčiančios mergaitės ir moterys, kurios gyvena visiškame skurde, tose diskusijose dažniausiai net nėra minimos“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai būtina keisti. Kova už lyčių lygybę yra pasaulinė“, – skelbiama laiške, kurį pasirašė Eltonas Johnas, Tina Fey, Amy Poehler, Colinas Farrellas, Robertas Redfordas, Shonda Rhimes, Ashley Judd, Danai Gurira, Connie Britton, Patricia Arquette, Muhammadas Ali, Sheryl Sandberg ir Seanas Parkeris.

Kartu su laišku skelbiama organizacijos „One Campaign“, kurios vienas įkūrėjų yra grupės U2 lyderis Bono, ataskaita. Joje nurodoma, kad „sunkiausia“ mergaičių dalia yra Afrikos vakaruose, Nigeryje.

Ataskaitoje, pavadintoje „Skurdas yra seksistinis“ (Poverty is Sexist), sakoma, kad moterys šioje šalyje turi gerokai mažiau teisių už savo partnerius, jos net negali atsidaryti savo sąskaitos banke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena problema, apie kurią kalbama laiške, yra papildomo finansavimo trūkumus, siekiant padėti moterims kovoti su ŽIV ir pagerinti jų mitybą. Šiemet šios problemos bus nagrinėjamos dviejuose viršūnių susitikimuose – Pasaulio fondo ir „Mityba augimui“ (Nutrition For Growth) Brazilijoje.

„Didžiosios Britanijos vyriausybė negaili pastangų, kad moterys ir merginos atsidurtų tarptautinės plėtros centre ir jos turėtų pasinaudoti šių metų viršūnių susitikimų galimybėmis, kad užtvirtintų tai“, – sakoma „One Campaign“ Britanijos organizacijos direktorės Diane Sheard pareiškime.

REKLAMA

„Britanija, organizuodama pirmą viršūnių susitikimą „Mityba augimui“ ir būdama viena istorinių aukotojų Pasaulio fondui dabar negali būti paskutinė eilėje“, – nurodoma jame.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų