REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Panaikinkite išpūstus etatus“, „atlikite viešą auditą“, „išmokėkite atlyginimus“, „atsiskaitykite už atliktas paslaugas“ – tai Šeškinės poliklinikos medikų reikalavimai poliklinikos vadovui Jonui Kairiui. Darbuotojai taip pat reikalauja ir paties J. Kairio atsistatydinimo.

„Panaikinkite išpūstus etatus“, „atlikite viešą auditą“, „išmokėkite atlyginimus“, „atsiskaitykite už atliktas paslaugas“ – tai Šeškinės poliklinikos medikų reikalavimai poliklinikos vadovui Jonui Kairiui. Darbuotojai taip pat reikalauja ir paties J. Kairio atsistatydinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalo tv3.lt redakciją pasiekė viešas Šeškinės poliklinikos medikų kreipimasis, kuriame poliklinikos medikai atvirai reiškia pasipiktinimą vadovų veiksmais.

REKLAMA

„Mes, šeimos gydytojai ir slaugytojai, jaučiame ir akivaizdžiai esame įsitikinę, kad medikai yra ne poliklinikos, kaip medicinos paslaugų tiekėjo, prioritetas“, – kreipimasis taip pat yra adresuotas Seimui, Sveikatos apsaugos ministerijai, Valstybinei darbo inspekcijai.

Medikai reikalauja patikrinti ir išsiaiškinti ne medikų (informacinių technologijų skyriaus, infekcinės kontrolės skyriaus, ūkio dalis skyriaus ir kitų) etatų ir pareigybių tikslingumą, įpareigoti poliklinikos vadovą panaikinti išpūstus etatus, atlikti viešą įstaigos auditą ir jo rezultatus paskelbti Vilniaus miesto savivaldybės tinklalapiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kone daugiausiai priekaištų Šeškinės poliklinikos medikai turi dėl darbo užmokesčio mokėjimo tvarkos. Darbuotojai reikalauja įstaigos vadovą atsiskaityti su šeimos gydytojais ir slaugytojais už atliktas paslaugas 2016 m. sausio mėn.

„Reikalaujame įpareigoti vadovą išmokėti neišmokėtą atlyginimo dalį šeimos, vidaus ligų gydytojams ir slaugytojams. Pagrindas: darbo sutartis, pagal kurią atlyginimas mokamas už prisirašiusiųjų gyventojų skaičių, o ne prisirašiusiųjų draustų gyventojų skaičių. Ši skola susidarė nuo 2009 m. gegužės 1 dienos“, – piktinasi medikai, pridurdami, jog būtina nustatyti darbo krūvio maksimalią ribą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reiškiame nepasitikėjimą direktoriumi J. Kairiu ir reikalaujame direktoriaus J. Kario, pavaduotojos gydymui O. Panasenkienės, pavaduotojos slaugai R. Šturienės, vyriausiosios buhalterės L. Grišinos atsistatydinimo“, – viešą kreipimąsi reikalavimu užbaigia Šeškinės poliklinikos medikai.

Vadovas: gali tikrinti ir STT

Portalo tv3.lt kalbintas Šeškinės poliklinikos direktorius Jonas Kairys užsiminė, kad poliklinikos veikla susidomėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracija. Vis dėlto, pasak jo, poliklinika savo darbuotojams atlyginimus moka laiku ir jokių problemų esą įstaigoje nėra.

REKLAMA

„Taip nėra. Savivaldybės administracija mums suformulavo klausimus ir davė keturias dienas atsakyti, bet savivaldybės Sveikatos departamentas ir sveikatos skyrius puikiai žino, kad taip nėra, kas parašyta

Nėra taip, kad būtų bereikalingų etatų, nes šiaip jau pavyzdingai stovime, lyginant su kitomis įstaigomis“, – aiškino J. Kairys.

Poliklinikos vadovas patikino, kad darbo užmokesčio apmokėjimo sistema yra aiški ir visiems darbuotojams žinoma.

„Mokama iš teritorinių ligonių kasų ne už prirašytų gyventojų skaičių, o už apdraustų gyventojų skaičių, nes, matote, yra prirašytų, kurie yra išvažiavę į užsienį, kurie nemoka sveikatos draudimo mokesčių, tai į įstaigą pinigai ir už tokius neateina. Bet tai dokumentuose yra parašyta ir personalas tai žino.

REKLAMA

Nėra skolų jokių. Viską mes laiku išmokame, viską išmokame pagal tai, kaip yra nustatyta darbo apmokėjimo tvarkoje. [...] Gali tikrinti, kas nori, ar Valstybės kontrolė, ar auditą daryti savivaldybė neeilinį, tikrai nieko. Gali STT, FNTT tikrinti. Nieko mes nedarome, kaip yra galvojama“, – kalbėjo J. Kairys.

Pašnekovas teigė neįsivaizduojantis, kodėl galėjo atsirasti pasipiktinimas poliklinikos vadovybe.

„Nežinau, kam tai yra naudinga. Arba kažkas iš pašalės parašė. Būna taip, kad namuose kažkas pašneka, kad ir tas blogai, ir tas blogai, o tada giminaičiai kažką parašo“, – svarstė J. Kairys.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų